Cuma, Nisan 26, 2024

Nvidia MX570 Performans Testlerinde Boy Gösterdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ocak ayının ilk günleri CES 2022 fuarından hemen önce Nvidia bir sürpriz yapmış ve Nvidia MX570 modelleri için tanıtım gerçekleştirmişti. Yeni model için yapılan tanıtımda laptoplar için daha iyi bir grafik performansı ve daha yüksek bir verimlilik ifadeleri kullanılmıştı.

Henüz bu modeller için detaylı olarak resmi test sonuçlarını göremedik ama yeni grafik birimleri için belli başlı performans testleri de sızmaya başladı.

En son OpenCL Benchmark sonuçları ortaya çıktı. Sonuçlara bakacak olursak Nvidia’nın söylediklerinde büyük bir haklılık payı var.

Nvidia MX570 Performansı Nasıl?

Sızan OpenCL testlerine göre yeni MX570 serisi, GTX 1650 Ti modelinin üzerinde gözüküyor. Puan olarak bakıldığı zaman yeni grafik biriminin 44.638 gibi bir skor aldığı gözüküyor.

Hemen altında yer alan GTX 1650 Ti modelinde ise 43.640 skoru var. Daha iyi bir performans gösterdiği gözüken yeni ekran kartının, RTX 2050 modeliyle denk bir performans gösterdiği de anlaşılıyor.

Arada çok az bir fark oluşmuş. Eğer bu değerlendirme gerçekse yeni MX, bekleneni fazlasıyla verecektir.

Nvidia MX570

Teknik açıdan baktığımız zaman da zaten 2048 CUDA çekirdeğinin yer aldığı GA107 GPU birimini görüyoruz.

Performans açısından başarılı olan GPU, ek olarak 64 Tensör çekirdeği ve 12 RT çekirdeği de barındırıyor. Bellek konusunda ise sadece 2 GB GDDR6 bellek var.

Giriş ve orta segment laptoplarda yer almasını beklediğimiz Nvidia MX570 için daha detaylı test sonuçları geldiği zaman, bir kez daha yeni ekran kartına dönmek ve değerlendirmeleri tekrar yapmak lazım.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler