Pazartesi, Mayıs 6, 2024

NVIDIA RTX 2080 Ti Etherium Mining Performansı Nasıl?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni NVIDIA RTX serisi ekran kartlarının performans ve oyun testleri paylaşılmaya devam ederken, bir de merak edilen RTX 2080 Ti Etherium Mining performansının nasıl olduğuydu.

Bu konuda ise gerçekleştirilen testler ve çalışmalar sonucunda rakamlar paylaşıldı. Test sonuçları ise kafa karıştırıcı: “Mining için RTX serisi ekran kartı satın almayın.” Fiyat kavramı araya girince işler değişebiliyor. Peki bu süreçte yeni RTX serisi ekran kartları Mining performansında bizlere neler sunuyor?

RTX 2080 Ti Mining Performansı

Madencilik konusunda benchmark yapmak ve bu çizelgelere göre hareket etmek tabii ki akıl kârı durumlar. Zira herkes her zaman bu kartları alamıyor. Almadan önce performans ve test sonuçlarını izleyerek bazı durumlara karar verip, sonuç tatmin ederse gidip satın alıyor. Aşağıda yayınlanan çizelgelerde ise Turing‘in Pascal, Vega ve Polaris’e göre daha iyi olduğu görülürken, aradaki fiyat farkına değer mi bunlara bakıyoruz.

rtx 2080 ti mining test 002

Tablo üzerinde ekran kartının Hash değeri 2080 Ti’da 49 – 55 MH olarak belirtilirken, ona en yakın rakibi yine NVIDIA‘nın bir diğer kartı olan Titan XP oluyor. Nasıl performanslar?

Bechmark Üzerinde Hangi Sistem Kullanıldı?

Sistemde RTX 2080 ve RTX 2080 Ti Founders Edition model ekran kartları test edilirken, hem stok halde hem de Overclock ayarlarında karşımıza çıkıyor. İşlemci kanadında Intel Core i7-8700K ve 32 GB 3200 MHz RAM kitleri bulunuyor.

Mining testi gerçekleştirilirken Claymore’un en son sürümü olan GPU Miner V11.9 çalıştırıldı. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir detay var: Claymore’un en son sürümü bile Turing GPU mimarisine henüz destek vermiyor. Bir kaç hafta içerisinde ise geleceği konusunda bilgiler mevcut. Şuan elde edilen tüm test sonuçları, mimarinin tam olarak optimize olmadan edilmiş hali diyebiliriz.

Diğer cephede AMD Blockchain optimize sürücüleri varken, Radeon RX Vega 64‘teki HBM2 belleklerle bile Compute modu etkinken sadece 38-40 MH/s alabiliyor. Maksimum ise 42 MH/s görebildi. Hız aşırtılmış bir Titan XP ise Overclock yapılmış halde 43 MH/s yaptığını görüyoruz.

Yani GDDR6 belleklere sahip olan yeni RTX 2080 ve RTX 2080 Ti Founders Edition ekran kartları şuanda tablonun en başında ve en iyi hash değerine sahip kartlar olarak listeleniyor. Fakat yurt dışında sadece mining yapacaksanız, bu kartları satın almayın uyarısı yapılmaya devam ediliyor. Sebebi ise fiyat tarafında oluşan açığın değip değmediği konusu.

rtx 2080 ti mining test

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler