Salı, Nisan 16, 2024

NVIDIA RTX 3080 12GB Versiyon için Tanıtım Tarihi Gözüktü

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA’nın eli bir kere ısındı. CES kapsamında yeni ekran kartlarını duyuran firma, yıl boyunca yeni modelleri sunmaya devam edecek gibi gözüküyor. Tabii ki gözlerimiz RTX 40 serisini görmeyi bekliyor ama RTX 30 serisi de henüz tamamlanmadı. Bu kez markanın NVIDIA RTX 3080 12GB modelini tanıtıma çıkaracağı söylendi.

Yeni sızıntılara göre daha yüksek bellek boyutu ve çok daha fazla çekirdek ile gelecek olan ekran kartlarının ne zaman tanıtılacağı da belli olmuş durumda. Görünen o ki yine çok beklemeyeceğiz.

NVIDIA RTX 3080 12GB, 11 Ocak Tarihinde Tanıtılabilir

Sızıntılara göre yeni seri 11 Ocak tarihinde karşımıza çıkacak. Seride temel modelde yer alan 10 GB bellek değişecek. 12 GB bellek kullanılacak.

2 GB fazla bellek kullanılması yeni bir ekran kartı sunmak için geçerli neden mi? Bence değil. Zaten NVIDIA’nın da böyle düşüneceği söyleniyor. Markanın GPU biriminde de bir değişime gideceği konusunda bilgiler var.

Kaçırmayın: Intel Arc Alchemist için Kötü Haber! Ertelendi

Mevcut modelde yer alan GA102-200 GPU grafik birimi yerine seride GA102-220 grafik birimi yer alacak. Bu da kullanılan çekirdek sayısının artmasına neden olacak. 8704 CUDA çekirdek yerine, 8960 CUDA çekirdek bizlerle olacak.

NVIDIA RTX 3080 12GB

Haliyle performans artışı yaşanacaktır. Ayrıca bellek kısmında da bellek arayüzü değerlerinin değişmesi durumu söz konusu olacak. 320 bit yerine 384 bit göreceğiz.

Tüm bunlar gerçek çıkar da NVIDIA RTX 3080 12GB gelirse, oyuncular için yeni bir alternatif daha karşımıza çıkmış demek olacak.

Ama bana mantıksız gelen bir nokta da var. CES, 8 Ocak itibariyle son buldu. NVIDIA, çok etkin bir marka olarak fuarda yer aldı. Birçok yeni teknoloji ve model gördük. Peki, neden CES kapsamında bu yeni ekran kartı da duyurulmadı? 11 Ocak sadece 3 gün sonra demek. O kısımda bir soru işareti oluştu. Göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler