Çarşamba, Nisan 24, 2024

NVIDIA RTX 3090 Fiyatı Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA, amral gemisi ekran kartları için nesil atlayacak ve NVIDIA RTX 3090 ile yeniden yarışa girecek. Resmi sitede başlatılan geri sayım sayacı 1 Eylül tarihinde yeni ekran kartlarının tanıtılacağını gösteriyor.

Sayılı gün çabuk geçer hesabı geri sayarken, yeni amiral gemisi kart için bilgileri de görmeye başladık. En son Micron,  RTX 3090 ekran kartlarının bellek yapısını doğrulamıştı ve kartların GDDR6x bellekleri kullanacağını doğrulayan belgeler sızdırmıştı.  Şimdi ise Chiphell üzerinden yeni ekran kartının fiyatı sızdırıldı.

Kaçırmayın: Micron, GeForce RTX 3090 Bellek Tipini Sızdırdı

NVIDIA RTX 3090 Fiyatı Nasıl?

Sızdırılan fiyat 24 GB bellek miktarı olan NVIDIA RTX 3090 Founders Edition modeline ait. Sızdırılan bilgilere göre yeni ekran kartı 1399 dolar olacak.

NVIDIA RTX 3090

1399 dolar satış fiyatı çok mantıklı çünkü gözümüzü bir önceki modele çevirdiğimiz zaman da benzer bir fiyatı görüyoruz. RTX 2080 Ti Founders Edition modeli de 1299 dolardan satışa çıkmıştı. 100 dolar artış ile yeni kartın gelmesi makul.

Stok versiyon için sunulacağı düşünülen bu fiyatın markaların özelleştirmelerine göre değişmesi, yani bir miktar artması da söz konusu olabilir. Ek soğutucu eklenen, RGB ışıklandırma ile renklendirilen versiyonlar gelecektir ve bunların fiyatı biraz daha farklı olabilir.

NVIDIA RTX 3090

NVIDIA RTX 3090 fiyatının netleşeceği tarihin 1 Eylül olduğunu da tekrar hatırlatalım. Ayrıca aynı etkinlik sırasında RTX 3080 ve RTX 3080 Ti modellerinin de tanıtılmasını bekliyoruz. Yine bu iki modelin de fiyatlarının etkinlikte duyurulması olası.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

9 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler