Cumartesi, Nisan 27, 2024

NVIDIA RTX 3090 Ti Çıkış Tarihi İlk Kez Gözüktü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu senenin ekran kartları açısından hızlı geçtiğini mi düşünüyorsunuz? O zaman 2022’yi bekleyin. Öyle ki gelen haberler ve son sızıntılar doğruysa, 2022’de çok daha iddialı ekran kartları göreceğiz. Bu kartlar içerisinde en tepe modellerden birinin ise NVIDIA RTX 3090 Ti olması bekleniyor.

Belki de RTX 40 serisi gelene kadar en iyisi olarak göreceğimiz kartın, ne zaman tanıtılacağı da yavaş yavaş netleşmeye başlıyor. Tabii ki öğrendiğimiz herhangi bir resmi bilgi yok. Ama sızıntılar her zaman olduğu gibi gündemde. Son sızıntı biraz daha önemli.

Kaçırmayın: Steam The Game Awards 2021 İndirimi Kapsamında Kaçırılmayacak 10 Oyun

NVIDIA RTX 3090 Ti Ne Zaman Gelecek?

Son sızıntıda NVIDIA’nın iş ortaklarına gönderdiği ambargo belgeleri gözüküyor. Bilmeyenler için önce bunun ne demek olduğunu açıklayalım.

Sadece NVIDIA değil, birçok marka yeni bir ürün tanıtacağı zaman iş ortaklarını bilgilendiriyor. Bazen önceden ürünlerin gönderimini de yapıyor. ( İnceleme için, test ya da tanıtım için gibi) Fakat bilgiler verilirken bir de ambargo süresi konuluyor.

Markanın iş ortakları, belirlenen süre geçmeden yeni ürünler hakkında bilgi veremiyor ya da herhangi bir yerde bilgi paylaşamıyor. İşte sızıntı NVIDIA RTX 3090 Ti modeli için ambargo süresini gösteren bir belge olarak paylaşıldı.

NVIDIA RTX 3090 Ti

Belgeye ve belirtilen sürelere bakacak olursak, yeni ekran kartları 27 Ocak tarihinde piyasada olacak. Tabii ki resmi bir açıklama olmadığı için süreye kesin diyemeyiz ama şu an için sızıntılara göre 27 Ocak’ta kart satışa çıkmış olacak.

Tanıtım ise bunun hemen öncesinde ya da birkaç hafta kadar öncesinde yapılacaktır diye düşünüyoruz. Daha net bilgiler gelirse ekleriz elbette.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler