Cumartesi, Mayıs 18, 2024

NVIDIA RTX 5080 için Yeni Bilgiler Sızmaya Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA cephesinde uzun süredir RTX 40 serisi ekran kartlarının hakimiyeti var. Kısa süre önce marka RTX 40 serisine bir güncelleme vermiş ve SUPER modellerinin duyurusunu da gerçekleştirmişti. Bir yandan RTX 40 serisi ekran kartları için çalışmaların devam ettiği net ama bir yandan da RTX 50 serisi için hazırlıklar başladı. Aslında sessiz sedasız NVIDIA yeni seri üzerinde ilerliyor gibi gözüküyor. Zira sürekli yeni söylentiler gelmeye başladı. En son NVIDIA RTX 5080 modeli için bazı iddialar var.

NVIDIA RTX 5080, Bu Yıl Çıkış Yapabilir

Kısa süre önce sızan bir rapor üzerinden yapılan açıklamalarda bu sene 4. çeyrek içerisinde RTX 5090 serisi ekran kartlarının duyurusunun gerçekleştirileceği söylenmişti ve bu sene çıkış yapacak tek modelin RTX 5090 olacağı vurgulanmıştı.

Fakat son gelen iddialar durumu değiştirdi. Sızıntılarıyla tanıdığımız Kopite7kimi, RTX 5080 modelinin de planlar arasında olduğunu belirten bir mesaj paylaştı. Hatta iddia o ki RTX 5080 modeli RTX 5090 modelinden önce piyasadaki yerini alacak. Yine yılın 4.çeyreğinde kartı göreceğiz ve hemen sonrasında da RTX 5090 modeli gelecek.

NVIDIA RTX 5080

Her iki modelde de Blackwell mimarisinin kullanılacağı ve RTX 5080 modelinde 96 SM sunacak GB203 GPU biriminin olacağı söyleniyor. Bu demek oluyor ki seride 12288 CUDA çekirdek karşımıza çıkabilir. Mevcut modeller ile karşılaştırdığımız zaman, CUDA çekirdek sayısının ciddi oranda artış göstereceğini görebiliyoruz.

Bir üst seçenek olarak karşımıza çıkmasını beklediğimiz RTX 5090 modelinde ise GB202 birimi bulunacak ve bu amiral gemisi serisinde de 192 SM yer alabilecek.

NVIDIA RTX 5080

Her iki ekran kartı için son iddialar bu yönde. Tabii ki hem Blackwell mimarisinin oyun donanımları açısından neler yapabileceğini merak ediyoruz hem de yeni ekran kartlarının ne kadar güçlü olacağını görmek istiyoruz. Bunun için biraz daha beklemek gerekecek orası kesin.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler