Perşembe, Nisan 18, 2024

Nvidia T1000 Stokları Yenilendi! Fiyatı Nasıl?

Paylaş

silkroad gaminggentr

RTX 3050 ya da RX 6500 XT gibi oyuncuları hedefleyen ekran kartlarını konuştuğumuz şu dönemde, yavaş yavaş iş odaklı ekran kartlarını da görmeye başladık. Bu noktada daha çok profesyonel kullanımı odaklayan Nvidia T1000 modelinin de satışa sunulduğu açıklandı.

Aslında kart Mayıs ayında sessiz bir şekilde duyurulmuştu ancak stok sorunları nedeniyle ulaşmak çok mümkün değildi. Şimdi ise yeni modelin stoklarının yenilendiğini ve birkaç ülkede satışa çıktığını gördük.

Nvidia’nın çeşitli iş ortaklarıyla beraber sunduğu, CAD/CAM iş istasyonlarını ya da çoklu monitör odaklı profesyonel kullanımları hedef alan kartın, fiyatı da bir hayli dikkat çekti.

Ülkemizde de modelin satışlarının çoktan başlamış olduğunu görüyoruz. İşte fiyatlar da burada canımızı sıkıyor desek yeridir.

Nvidia T1000 Özellikleri ve Fiyatı

Daha çok profesyonel kullanımı hedefleyen ekran kartının özelliklerinden başlayalım. Yeni seride TU117 GPU biriminin bulunduğunu gördük.

Çok üst düzey bir GPU birimi olmamasına karşın 896 CUDA çekirdeğini içerisinde barındıran GPU birimi, kullanım alanı için gayet yeterli gözüküyor.

Bu GPU birimiyle beraber 2.50 TFLOP değerine de sahip olan kartın, bellek kısmında ise iki ayrı seçenek sunduğu görülüyor. Nvidia T1000, 4 GB GDDR6 ya da 8 GB GDDR6 bellek ile tercih edilebiliyor.

Nvidia T1000

Bellek arayüzü ise 128 bit olarak belirlenmiş ve burada bant genişliğinin de 160 GB/sn seviyelerine kadar çıktığını görüyoruz.

Sadece 50W gibi bir güç tüketimi olan ve ek konektör ihtiyacı da olmayan ekran kartının, 4 adede kadar 4K 60FPS monitör desteği ya da 2 adede kadar 8K monitör desteği olduğunu da biliyoruz.

Kaçırmayın: NVIDIA GeForce 511.23 neler sunuyor? 

4 adet DisPlayPort 1.4 girişinin bulunduğu Nvidia T1000 modelinin,  PCIe 3.0 x16 arabirimini kullandığını da eklemiş olalım.

Peki bu özellikleriyle profesyonel odaklı kullanımlar için ideal olarak gözüken tek fanlı kartın fiyatı ne? Türkiye fiyatlarına baktığımız zaman kartın 6300-6600 TL arasında satıldığını görüyoruz. Fiyatlar yüksek mi? Tabii ki yüksek. Üstelik bu fiyatlar 4 GB olan versiyon için belirlenen fiyatlar.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler