Cuma, Mart 29, 2024

Nvidia Titan XP Ekran Kartını Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nvidia tarafından geliştirilen yeni Titan XP ekran kartı serinin babası olmaya geliyor. GP102 grafik işlemcisi ile birlikte gelen Nvidia Titan XP modeli şimdiden kullanıcıları büyülemeyi başardı. Peki bu yeni canavar bizlere hangi teknik özellikler ile geliyor gelin yakından bir göz atalım.

Nvidia Titan XP Neler Sunuyor ?

Yeni Titan ekran kartından ne bekleyebilirsiniz ? Açıkçası bazen tahmin etmek zor oluyor. Çünkü her seferinde farklı yenilikler ve sürprizler ile karşılaşabiliyoruz. Yeni Nvidia Titan XP modelinde ise tam 3840 CUDA çekirdeği bulunuyor. GP102 grafik işlemcisinin yanı sıra 1200 dolar piyasa satış fiyatı olduğu şimdiden netleşti gibi. Türkiye fiyatına bakacak olursak 4899 TL gibi bir rakam bizleri bekliyor olacak.

Yeni reyizde 384 bus üzerinde 12 GB GDDR5X bellek ile yenilikler kendisini göstermiş. GTX 1080 Ti ekran kartından daha yüksek performanslara ulaşabildiği gibi, 11.4 Gbps hızı ile geliyor. Bant genişliği tarafında ise 547.7 GB / s rakamları konuşuluyor.

Öte yandan yeni Titan XP modeli 12 TFLOP ile 1582 MHz ayarlanmış durumda. Resmi özelliklere göre bu model 8K @60 Hz çözünürlük destekliyor.

Dünyanın En Güçlü Grafik Kartı

Ortalık yine karışacak gibi hocalar. Zira yeni Nvidia Titan XP ekran kartının ‘dünyanın en güçlü grafik kartı’ olduğu söyleniyor. Hatta bazı forumlarda ‘AMD tarafında varsa yiğit çıksın’ gibi yorumlar dikkatimizi çekti. Pascal mimarisi üzerine kurulu olan yeni seri çok yakında Türkiye’de de satışa sunulacak.

Yeni NVIDIA TITAN X 003

Yeni NVIDIA TITAN X 002

Yeni NVIDIA TITAN X

Yeni NVIDIA TITAN

Nvidia Titan XP vs 1080 Ti

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

9 YORUMLAR

  1. Nvidia iyice saçmalamaya başladı. Önce 1080 i çıkardı amiral gemisi olarak. 1 ay sonra yeni Titan’ı çıkardı 1080 alanlar isyan etti. Sonra 1080 Ti yi çıkardı yine daha güçlü Titan alanlar ne oluyor dedi. Şimdi de Titan XP. Dalga geçiyor resmen. Bunların arasında en az altı ay olmalıydı.

  2. Bence nvdia titan xp yi çıkarmakta acele etti fakat titan Xp nvdia nın en güçlü kartlarından olacak gibi bakalım nvdia titan xp den sonra ne çıkaracak

  3. yorum yapanların çoğunun gözden kaçırdığı bir nokta var 1080ti 2x sli yapılabilir titan x serisi kartlar ise quart sli yai 4x sli yapılabilir aralarındaki fark bu Nvidia kısaca diyorki para batıryorsa yada sli 1080 ti yetmiyorsa diye çıkartmıştır

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler