Cuma, Nisan 26, 2024

NVIDIA ve AMD Ekran Kartları %18’e Kadar Düşüşe Geçti

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA ve AMD Ekran Kart fiyatları alınan yönetim kurulu genelinde %18‘e kadar düşüşe geçti. Şuanda Yurt dışında ekran kartlarına ait fiyat listeleri yavaş yavaş güncellenirken, büyük e-ticaret siteleri bu güncellemeleri tamamladı. Peki yeni fiyatlar ülkemize ne zaman gelecek?

Yaklaşan NVIDIA GTX 11 Serisi Var

Önemli bir detayı kaçırıyoruz. Yaklaşan yeni NVIDIA GeForce GTX 11 serisi ekran kartları gelmeye yaklaşırken, aynı zamanda AMD Radeon ürün lansmanından bahsedilirken, grafik kartlarındaki fiyat değişiklikleri son bir kaç ay içerisinde önemli ölçüde düşüşe geçti. Fakat ülkemizde dolar ve euro kavramlarının tarihi rekorlar kırması üzerine bu etkiyi biz yurt dışı kadar göremiyoruz.

Şuanda şişirilmiş bir balonun üzerinde bekletildiğimiz gibi, balonun patlaması ile fiyatlarda da ciddi düşüşlerin olacağını belirtebilirim. Zira bunu geçtiğimiz aylarda size aşağıdaki videoyu hazırlayarak belirtmiştim. Sonuçta yeni ekran kartı serisi yaklaştığı için, üretici firmalar stokların kalmaması amacı ile indirim yapmak durumunda kalabiliyorlar.

Kripto Para Madenciliğine Olan İlgi Azaldı

Özellikle bir dönem AMD ekran kartları piyasada bulunamazken, kripto para madencileri ekran kartlarını adeta sömürmüştü. Şimdi istenilen verimler ve karşılıkları doğru bir şekilde gelmediği için, kripto para madencileri ilgisini azalttı. Piyasa bu sayede biraz daha rahatlarken, şimdi asıl ellerinde olan kitle yani “oyuncular” yeni seriler ile gelecek güncellemeleri bekliyor.

Yurt dışı bazlı olarak ekran kartlarında ciddi düşüşü biz Mart ayında gördük. Fakat ülkemizdeki dolar kuru uzun zamandır artmaya devam ettiği için, hala net bir şekilde görmüş değiliz. Ben bunu videoda anlatmaya çalıştığımda ise ne yazık ki “auuu” oldu. Sonuç olarak biz istesek de, istemesek de fiyatlar kabaca %25 düştü.

AMD NVIDIA GPU Fiyatlar

RX 580 gigabyte amd radeon fiyat

RX 570 gigabyte amd radeon fiyat

Yeni Ekran Kartları Ne Zaman Çıkacak?

Ülkede donanım ile ilgilenen hemen hemen herkes aynı sorunun cevabını aramaya devam ediyor. Pascal mimarili ekran kartlarına yavaş yavaş veda ederken, NVIDIA’nın yeni seri ekran kartlarının Ağustos ayında düzenlenecek olan Gamescom‘da görücüye çıkartılması bekleniyor. Sonrasında NVIDIA‘nın anlaşmalı olduğu ASUS, Gigabyte, EVGA, MSI ve Zotac gibi firmalar kendi tasarımları ile piyasaya renk katacaklar.

GTX 1080 Zotac AMP NVIDIA GeForce fiyat

GTX 1070 EVGA NVIDIA GeForce fiyat

AMD Radeon RX Vega 56 Sapphire Pulse fiyat

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler