Perşembe, Nisan 25, 2024

NZXT H700i Ön İncelemesi ve Özellikler

Paylaş

silkroad gaminggentr

NZXT H700i piyasaya çıkmadan önce ilk duyurulduğunda pek çok şey yazıldı ve çizildi. Ancak işin özetine bakıldığında NZXT yine pek çok ilkleri başararak bu kasanın içerisine yerleştirmiş durumda. Özellikle büyük severlerin yeni tercihi olacak olan NZXT H700i‘ye bu rehberimizde detaylı olarak göz atıyoruz.

Keskin Hatlar – Minimalist Tasarım

Türkiye’de NZXT kalitesi denen bir gerçek var. Bunu ben demiyorum hocalar. Kullanan kişilerin anlattığı deneyimlere baktığınızda zaten nasıl bir ürün ile karşı karşıya kaldığınızı görüyorsunuz. Firmanın aklındaki en büyük düşünce ‘sürekli üzerine bir şeyler kat’ kafası. Bu o kadar önemli bir vizyon ki, piyasada olan modellerden ziyade adamlar her ürününde yeni bir şeyler geliştirerek üzerine koyuyor ve kullanıcılarına sunuyor.

İşte NZXT H700i modeli de onlardan bir tanesi. İlk olarak tasarımla başladığımızda şimdiye kadar gördüğümüz ‘en iyi görünümlü’ kasalardan bir tanesi olduğunu kesinlikle söylemeliyim. Keskin kenarları ve düz mat siyah ön – üst panelleri sistemi o kadar temiz ve ferah gösteriyor ki..

Serinin önceki modellerinden olan H440 gibi bu kasada da çeşitli renk seçenekleri bulunuyor. İsterseniz mat siyah, beyaz, mavi veya kırmızı modellerden birisini seçerek sisteminizi ona göre revize edebilirsiniz. Üstelik firma yeni anakartını duyurduktan sonra NZXT H700i ile sistem yapmak için adeta gün sayıyoruz.

nzxt h700i beyaz 008

Havalandırma Nasıl?

Henüz NZXT H700i modeli Türkiye pazarına giriş yapmadı. Çok yakında da Corax Alpha web sitesi üzerinde ve QP Bilişim’de satışa çıkacak. Ancak sistem gelmeden önce firmanın paylaştığı bir takım teknik veriler mevcut.

Mesela ‘kasanın havalandırması nasıl?’ sorusunun en güzel cevabını yine NZXT vermiş. Kasanın ön tarafında yer alan üç adet fanın yanı sıra, arka panelde bulunan eksoz fanı soğutmaya ve havalandırmaya etki eden en önemli detaylardan bir tanesi. Bu fanlara ise NZXT Aer F adı veriliyor.

Fanlara eşlik eden akım ile birlikte toz filtrelerinin de nokta atışı alanlara yerleştirilmiş olması sisteminizi uzun süre temizlemeden kullanabilmenize olanak sağlıyor. Aslında bu görünen ince detaylar bizlere nasıl bir mühendisliğin kasa üzerinde uygulandığını net bir şekilde gösteriyor.

nzxt h700i beyaz 002

Fiziksel Boyutlandırmalar

NZXT H700i’nin yanı sıra iki farklı model daha piyasada çok yakında yerini alacak. Bu kelimeleri kullanırken Mini ITX, ITX ve mATX modellerinden bahsediyorum tabii ki. Kasa fırçalanmış alüminyum malzemeden değil, mat kaplamalı tümü ile çelik bir yapıda geliyor. Bu durum kasanın ağırlığını biraz arttırsa da, oldukça sağlam bir malzeme karşımıza çıkıyor.

Ayrıca 413 mm’ye kadar olan ekran kartlarını kullanabileceğiniz gibi, 185 mm’ye kadar da CPU soğutucu desteği bulunuyor. Aslında bu rakamlar bize pek çok şeyi özetliyor değil mi? Seçenekleriniz asla NZXT H700i‘de sınırlı değil.

Sıvı soğutma tarafında ise üst tarafa 360 mm’ye kadar radyatör takabilirken ön tarafa da yine 360 mm’lik radyatör takabilmeniz mümkün. Zaten böyle bir kasaya yapabiliyorsaız sıvı soğutma mükemmel gidecektir.

nzxt h700i beyaz

Sabit Disk Yuvaları

NZXT’nin kullanıcılarına sunduğu en güzel özelliklerden bir tanesi de sabit disklerinizi rahatça yerleştirebileceğiniz alanlar. Kasayı henüz detaylı olarak inceleme şansımız olmadı ancak içerisinde 7 adet 2.5 inçlik ve 3 adet 3.5 inçlik disk yuvaları bulunuyor. Standart kasalar ile kıyasladığımızda bu kadar fazla alanın olması ilerleyen zamanlarda upgrade yapmak isteyenlerin işini epey bir görecektir.

Zaten NZXT H700i kasasına içerisinde yer alan teknik detaylar ve yeni teknolojiler nedeni ile ‘Akıllı Bilgisayar Kasası’ adı veriliyor.

nzxt h700i beyaz 005

Kablolama Efsanesi

Bazı kullanıcılar kablolama konusunda fikir sahibi olmadığı için ‘ya takalım çalışsın gerisi önemli değil’ kafasında hareket ediyorlar. Ancak topladığımız her sistem video rehberinde kablolamanın önemine sık sık değiniyoruz. Hiç kablolama bilmiyorsanız eğer NZXT H700i gibi bir kasada sıfır bilgi ile yine üst düzey bir kablolama yapabilmeniz mümkün. Çünkü arka panelde yer alan kablolama kanalları sizi detaylı bir şekilde yönlendirerek ortam kargaşasından uzaklaştırıyor.

Akıllı Gürültü Azaltma Sistemi

Buna ilk defa bir kasada denk geliyor olabilirsiniz. Ancak NZXT Adaptive Noise Reduction adını verdiği yeni teknolojisini H700i modelinde kullanmış. Bu teknoloji sayesinde kasa üzerinde gürültü azaltma sensörü devreye girerek fanlarınızı sürekli kontrol altında tutuyor ve çalışma koşulunuza göre soğutma sisteminizi otomatik olarak ayarlayarak en ideal ses seviyesine getiriyor.

Bu sayede fan seslerinizde %40‘a varan bir azalma görebiliyorsunuz. Sonuç olarak her zamankinden daha sessiz ve serin bir şekilde çalışmış oluyorsunuz.

nzxt h700i beyaz 004

Akıllı Fan ve LED Kontrolcüleri

Kasayı satın aldığınızda sadece bir kasa almış olmuyorsunuz. H700i aynı zamanda NZXT HUE+ ve NZXT GRID+ v3 dijital kontrolcüleri ile birlikte geliyor. Ek olarak CAM yazılımını da bilgisayarınıza indirdiğinizde fanlarınızı kontrol edebiliyor ve RGB hareketlerinizi de şekillendirebiliyorsunuz. Bu sayede kişiselleştirilebilirlik ön tarafa çıkarak sevdiğiniz renkleri kasanızda canlandırabilmeniz mümkün.

Yukarıda bahsettiğim ürünleri tek başına almaya kalktığınızda 350 – 400 TL daha cebinizden ödemek zorunda kalıyorsunuz. Ancak NZXT H700i kasayı satın aldığınızda tüm bu bileşenler içinde geliyor.

nzxt h700i beyaz 006

Piyasa Satış Fiyatı Ne Kadar?

Şuanda NZXT H700i Akıllı Bilgisayar Kasası Türkiye’de 930 TL‘den başlayan fiyatlar ile satılıyor. Tekrar hatırlatmamızda fayda var; bu ön inceleme yazısı olduğu gibi, yakın zamanda H700i’yi incelemek ve bir sistem rehberi yapmak için sabırsızlanıyoruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler