Cuma, Nisan 19, 2024

“Olası” Surface Go 3, GeekBench Testinde Ortaya Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Geekbench testlerine baktığımız zaman Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devi Microsoft‘ın Surface Go cihazları üzerinde halen çalıştığı belli oluyor. Ortaya çıkan Geekbench 4 testleri, cihazın adının açıkça Surface Go 3 olarak belirtmiyor, ancak Microsoft tarafından Surface ürünleri için yaygın olarak kullanılan OEMXX takma ismini kullanıyor. Ek olarak işlemci sınıfı, Surface’ın amiral gemisi çeşidinden ziyade uygun fiyatlı olduğunu gösteriyor.

Microsoft Surface Go 3 OEMAL bei Geekbench 1630064112 0 12
"Olası" Surface Go 3, GeekBench Testinde Ortaya Çıktı! 2

Geekbench testlerine baktığımız zaman 4 GB RAM ile eşleştirilmiş iki farklı işlemci görüyoruz bunlardan biri Intel Pentium Gold 6500Y işlemci ve 8 GB RAM ile eşleştirilmiş Intel Core i3-10100Y işlemci. Hala sınırlı olmakla birlikte, tek çekirdekli testlerde Intel Pentium Gold 6500Y, Surface Go 2’nin Pentium Gold 4425Y’sinden yüzde 62 daha yüksek ve çok çekirdekli testte puan yüzde 47 daha yüksek.

Üst düzey Intel Core i3-10100Y sürümü için performans iyileştirmeleri daha az dramatik. Tek çekirdekli testlerde yeni cihaz yalnızca yüzde dört daha hızlı ve çok çekirdekli testlerde yalnızca yüzde 11 daha hızlı. Bunun nedeni, Intel Core i3-10100Y işlemcinin gerçek bir Core i3 işlemci olmaması, aslında “Amber Lake” Y serisinin enerji tasarrufu sağlayan düşük kaliteli SoC’lerine ait olması olabilir.

Sonuçlar elbette gerçek ürünle birebir aynı değil bu sebepten ötürü bu Geekbench testini baz alarak ürün hakkında net bir şeyler söylemek saçma ve imkansız olur. Surface Go 2 modelinin güncellenmesi ve yeni bir model piyasaya sürülmesi için geç kalındı ve eğer bu Geekbench testleri gerçekse, birkaç hafta içinde okula dönüş sezonu için Surface Go 3 isimli yeni bir cihazın piyasaya sürülmesi bekleniyor..

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler