Cumartesi, Nisan 27, 2024

Xiaomi Mi NoteBook Pro Tanıtıldı: İşte Özellikleri!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Pekin merkezli teknoloji devlerinden Xiaomi, geçtiğimiz günlerde marka yenilemesi yaptıktan sonra bugün Hindistan’da yeni markalamaya sahip ilk ürünlerden Xiaomi Mi NoteBook Pro modelini tanıttı. Profesyonellere hitap eden iki modellik serinin standart modeli olan Mi NoteBook Pro hangi teknik özelliklere sahip buyrun hep birlikte bakalım.

Mi TrueLife+ isimli ekranı kullanan cihaz; 215 PPI ile birlikte 2.5k çözünürlük sunuyor, 16:10 en boy oranı, yüzde 89,1 ekran/kasa oranı, yüzde 100 sRGB geniş renk gamı, TUV Rheinland Düşük Mavi Işık Koruması ekranın sahip olduğu özelliklerden bir kaçı.

Ultra modelinde olduğu gibi 6. Sınıf Havacılık kategorisindeki alüminyum alaşımdan yapılan dizüstü bilgisayar 17,3mm inceliğinde ve 1,46 kg ağırlığında ve bu da NoteBook Ultra’dan daha hafif yapıyor. Intel’in 11. Nesil Tiger Lake H35 işlemcisi ve Iris Xe Grafik Biriminden güç alan cihazda performans sürekliliği için kalın bir 6mm çaplı ısı borusu ve büyük çaplı fan bulunuyor.

16GB’a kadar yüksek hızlı 3200Mhz çift kanallı RAM, Depolama Alanı tarafında 512 GB NVMe SSD bulunuyor ve bunlar bir Notebook kategorisinde bulmak istediğimiz yüksek değerler. Bağlantı tarafında ise yine şirket çıtayı yüksek tutarak WiFi tarafında 6. Nesil, Bluetooth tarafında 5.1 kablosuz teknolojileri destekliyor.

Ek olarak kablolu bağlantılarda ise Thunderbolt 4 ve USB Type-C girişleri de bulunuyor. Gün boyu kullanımda 11 saatten fazla kullanım süresi pile 65W’lık USB Type-C’li şarj adaptörü eşlik ediyor. 56.999 Rupi (770 USD) fiyat etiketine sahip olan dizüstü bilgisayar Hindistan’da satışa sunuldu fakat ülkemizde satılıp satılmayacağı henüz bilinmiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler