Cuma, Nisan 19, 2024

OnePlus 10 Pro Duyuruldu! Özellikleri, Fiyatı ve Tasarım Ayrıntıları

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amiral gemisinin de amiral gemisi akıllı telefonlar dediğimiz üst seviye telefonlar var. İşte Samsung Galaxy S serisin son versiyonları ya da Xiaomi Ultra modelleri gibi. İşte bu serilere eklenen bir başka telefon olan OnePlus 10 Pro modeliyle de tanışmış bulunmaktayız.

İddiasını gösteren akıllı telefon, duyurulduğu gibi detayları inceledik. Tasarım açısından da başarılı bulunan akıllı telefon tam olarak neler getirdi? Serisini nasıl değiştirdi?

Kaçırmayın: Logitech G435 İncelemesi

OnePlus 10 Pro Tasarımı

Kavis kavis ve yine kavis. OnePlus, kavisli ekranlardan vazgeçmek istemeyen markalardan birisi. En azından bazı modellerde bu tipleri kullanmaya devam ediyor. 10 Pro onlardan biri olmuş.

Telefonun her iki taraftan da kavisli olan yapısı, ekranı çok geniş göstermiş. Kamera ile bu genişliği bozmayalım demiş olacak ki marka, kamerayı da ekranın köşesinde bir noktaya eklemiş.

OnePlus 10 Pro

Asıl fark ise arka kısımda. Kamera alanını çok sevdim. Flaş ışığı için kullanılan yeni nesil tasarım, burada yer alan 3 arka kameranın dizilimi, diğer akıllı telefonlara göre daha farklı tutulmuş. Gerçekten sevdim. Artık bu tip farklılıklar istiyoruz.

OnePlus 10 Pro

OnePlus 10 Pro Teknik Özellikleri ve Ekran

Amiral gemisinin de amiral gemisi dedik. Bunu dememizin nedeni teknik özellikler. Telefonda ekran kısmında 2K çözünürlük değerinin sunulduğu bir panel var. 6.7 inç boyutunda ekran, Gorilla Glass Victus ile korunuyor.

Ayrıca renkleri en iyi şekilde sunan AMOLED panel teknolojisinin de seçildiğini bir dip not olarak bırakıyorum. 2K çözünürlüğe rağmen en güzel noktalardan birisinin de 120 Hz yenileme hızı olduğunu belirteyim ve geçeyim diğer teknik özelliklere.

OnePlus 10 Pro

İşlemci seçimi Snapdragon 8 Gen1’den yana yapılmış. Zaten Android tarafından şu an daha iyisi de yok. Apple A serisi ile karşılaştırması ayrı bir konu ama işlemciler gerçekten güçlü.

Yeni nesil işlemcileri yeni nesil LPDDR5 ile destekleyen OnePlus, telefona iki ayrı RAM seçeneği eklemiş. 12 GB ya da 8 GB seçebiliyorsunuz. Fiyat buna bağlı ve hatta depolama alanı da buna bağlı.

Telefonun kameralarına gelince, sensör boyutlarında bir değişim olduğunu anlıyoruz. Marka 48 MP ana arka kameranın yanında, 50 MP değerinde de ultra geniş açıda bir kamera sunuyor.

Ek olarak 8 MP değerinde 3xzoom özellikli bir üçüncü kamera da kullanılmış. 4.kamera alanında ise flaş ışığı daire şeklinde yer alıyor. Kameralarda iddialı özelliklerin de olduğu söylendi. Mesela Hasselblad doğal renk desteği, gibi destekler var. Çekim kalitesi olarak nasıl bunu testler gösterir. Bir DxOMark açıklansın bakalım. 🙂

OnePlus 10 Pro

OnePlus 10 Pro Fiyatları

En kötü kısma geldik. 🙂 Telefon güzel de fiyatlar nasıl? Şimdilik sadece Çin’de yer alan modelde 3 farklı fiyat var.

  • 8 GB ile 256 GB depolama alanı olan model – 785 dolar
  • 8 GB ile 128 GB depolama alanı olan model – 735 dolar
  • 12 GB ile 256 GB depolama alanı olan model – 830 dolar

Türkiye’ye gelir mi? Gelirse alınabilecek bir fiyatta olur mu? Bunlara cevabım yok.

Teknik Özellik Özet

  • Ekran: 6.7 inç 2K AMOLED 120 Hz, Victus koruma
  • İşlemci: Son nesil Snapdragon 8 Gen1
  • RAM: 12 GB ya da 8 GB
  • Depolama: 128 GB ya da 256 GB
  • Pil: 5.000 mAh değerinde. 80W hızlı şarj desteği var. 50W değerine kadar da kablosuz.
  • Sistemi: Android 12
  • Kamera Arka: 50 MP + 48 MP + 8 MP
  • Kamera Ön: 32 MP tek kamera.
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler