Cuma, Mart 29, 2024

OnePlus 5T ile beraber 5’in Üretimi Durdurulacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir telefon için bilgisayar seviyesinde özelliklere sahip olan amiral gemisi katili OnePlus 5‘in üretimi, birinci yılını tamamlamadan durdurulabilir. 

Fiyatların düşmesi için OnePlus 5T‘yi bekleyenlere kötü haber! Dolar yükseliyor ve OnePlus 5T piyasaya sürüldüğünde 5’ler piyasadan kaldırılacak! Piyasada yalnızca önceden üretilmiş, stoktaki OnePlus 5‘ler kalacak.

OnePlus 5

OnePlus firmasının tarihçesi ve OnePlus 5’in Özellikleri

 

Bilmeyenler için OnePlus‘tan ve OnePlus 5‘in özelliklerinden biraz bahsedelim. OnePlus bundan yaklaşık birkaç sene önce çıkarılmış CyanogenMod temelli, zamanının oldukça güzel bir telefonu olan OnePlus One isimli telefonunu çıkardı. İnsanlardaki “Çin markası” algısından ve ithalatçı garantisinden ötürü telefon pek tutmasa da kullanıcıları tarafından olumlu yorumlar alan bir telefon olmuştu.

İleriki zamanda daha fazla tanındığı ve daha fazla satış rakamı elde ettiği OnePlus 2ve 3T isimli telefonlarını çıkardı. Her geçen gün satışlarının artması ve fiyatına göre zamanının amiral gemileri de dahil birçok, belki de o zamana kadar üretilmiş bütün telefonları (3310 hariç) es geçecek özelliklere sahip olması, OnePlus marka telefonların “amiral gemisi katili” lakabını almasını sağlamıştı.

OnePlus 5 ise gelecekteki telefonların bile amiral gemisi olacak özelliklere sahip bir telefon olarak piyasaya çıktı. 6/8 GB RAM ve 64/128 GB dahili hafıza seçenekleri, iPhone 7 Plus ile kapışabilecek kadar güçlü bir kamerası ve 16 MP çözünürlüğe sahip bir ön kamerası bulunmakta. Qualcomm Snapdragon 835 işlemcisi ile beraber “adeta dehşet” bir telefon. Kısacası bir telefondan istenebilecek her şey fazla fazla vardı.

OnePlus 5T‘nin de kameralarının daha gelişmiş olması ve ekranın günümüz trendi olan “sınırsız ekran” haline uyması haricinde OnePlus 5‘ten pek bir farkı bulunmasa da, yeni cihazın daha seri, daha fazla üretilmesi ve ön plana çıkması için önceki versiyonunun fişini çekmek durumunda kalacaklar.

OnePlus firmasının Hindistan merkezi genel müdürü olan Vikas Aggarwal, OnePlus 5’in yıl sonuna kadar tükeneceğini öngörüyor. Ayrıca V. Aggarwal, cihazın piyasaya çıkışının ardından yalnızca OnePlus 5T üretiminin olacağını vurguladı.

Aynı işlemi OnePlus 3T çıkmadan önce 3‘e ve çıkmadan önce 3T’ye de yapmışlardı. Kaynak yetersizliğinden ve seri üretim açısından önceki telefonun üretiminin sonlandırılması, ayrıca yeni çıkacak telefona da bir arka plan desteği çıkmakta. OnePlus firması ayrıca bunu yaparak, piyasada bulunan cihazlarının her zaman en güncel OnePlus cihazı olmasını sağlamakta. 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler