Salı, Nisan 16, 2024

OnePlus 6’nın Özellikleri Ve Fiyatı Ortaya Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çinli telefon üreticisi OnePlus, yeni modeli ile piyasayı sallamaya geliyor. OnePlus’ın yeni canavarı OnePlus 6‘nın özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı.

Son dönemlerde çıkardığı cihazları ile piyasada adından epey söz ettiren OnePlus yeni modeliyle geliyor. Önceki modellerine baktığımızda özellik olarak piyasanın liderleri ile yarışırken; fiyatıyla fark yaratıyordu.

OnePlus, 6 olarak adlandırdığı yeni modeli ile piyasayı karıştırmaya geliyor. Üstün özellikleri ile iPhone X, Samsung S9, LG V30S ThinQ gibi cihazlarla yarışacak olan OnePlus 6, fiyatı ile rakiplerini ezip geçecek gibi duruyor. Gelin cihazın özelliklerine yakından bakalım.

oneplus 1

OnePlus 6’nın Özellikleri!

Geçtiğimiz günlerde cihazın performans testleri ortaya çıkmıştı. Bu haberden kısa bir süre önce görselleri sızdırılan OnePlus 6 hemen hemen tüm hatlarıyla belli olmuştu. Şimdi ise fiyatı ve özellikleri ortaya çıktı. Bakalım OnePlus 6‘nın özellikleri nasıl?

Öncelikle ön kısımdan başlamak gerekirse iPhone X’i andıran çerçevesiz ekranı ile oldukça yüksek bir ekran çerçeve oranına sahip olan OnePlus 6, kullanıcılarına 6.2 inçlik devasa bir ekran sunuyor. Yine arka kısmına baktığımızda cam bir tasarım kullanan OnePlus, oldukça şık bir görünüm elde etmiş.

oneplus 2

İçerisinde ise gücünü oldukça güçlü bir yonga setinden alıyor. Snapdragon 845 ile güçlenen OnePlus 6 rakiplerini güçlü işlemcisi ile epey zorlayacak. Depolama olarak 64 ve 256 GB seçenekleri sunan OnePlus 6, Ram’lerinide depolama boyutuna göre belirliyor. Yani 64 GB’lık bir OnePlus 6 satın aldığınızda 6 GB Ram‘li bir cihaza sahip oluyorsunuz. 256 GB‘lık modeli tercih ettiiğinizde ise 8 GB Ram cihaza destek oluyor.

Kamera olarak arka kısımda çift kamera tercih edilirken; Bu kameraların birisi 12 megapiksel, diğeri ise 20 megapiksellik. Yine hızlı şarj, parmak izi sensörü, 3D yüz tanıma özelliği gibi birçok teknolojiyi içerisinde barındıran OnePlus 6, Android 8.1 Oreo işletim sistemi ile gelecek. Gelin birde cihazın fiyatına bakalım.

oneplus 6 benchmarks test

OnePlus 6’nın Şaşırtan Fiyatı!

Aslında bu cihazın en merak edilen hattı, fiyatı. Hatırlarsanız bir önceki modeli OnePlus 5T’de fiyat olarak oldukça uygun rakamlar seçilmişti. Çinli firma OnePlus 5T’yi piyasaya 499$ ve 599$’lık iki farklı fiyat etiketi ile sunmuştu. Şunu baştan belirtelim. OnePlus 6 içinde durum böyle olacak. Yani cihazın hem 64 GB’lık modeli hemde 256 GB’lık modelinin fiyatı oldukça uygun olacak. İşte cihazın fiyatı…

Çinli firma, OnePlus 6‘nın 64 GB’lık modeli için 649$ fiyat etiketi belirlemiş. Türk lirasına çevirdiğimizde yaklaşık 2.450 TL’ye tekabül ediyor. OnePlus 6‘nın 256 GB’lık modeli ise 749$ fiyat etiketine sahip. Bu cihazda yaklaşık 3.000 TL’ye denk geliyor.

Piyasadaki rakipleri Samsung Galaxy S9, iPhone X gibi cihazlara baktığımızda 4.000-7.000 TL arasında fiyatlara sahip olduklarını görebiliyoruz. OnePlus 6 özelliklerine göre oldukça bütçe dostu görünüyor. Sizde cihaz hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda yazabilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler