Cumartesi, Nisan 20, 2024

OnePlus’ın Sitesinden OnePlus Almayın!

Paylaş

silkroad gaminggentr

OnePlus yetkilileri tarafından yapılan bir açıklamaya göre kendi sitelerinden (OnePlus.net) bir süre telefon alınmamalı. Başlığa bakınca garip bir olay gibi gözüküyor, değil mi? Ancak ödeme sistemlerine yerleştirilen birkaç satır kodun yardımıyla kullanıcıların kart bilgileri kolayca ele geçirilebilir durumda.

“Amiral gemisi katillerinden” almak isteyen kullanıcılar bir “ödeme sistemi katili” tarafından yerleştirilen kodla CVC kodu gibi önemli bilgiler üçüncü şahıslara aktarılabiliyor. Yetkililer tarafından yapılan bir başka açıklamaya göre, bu komuttan tam 40.000 kişi etkilenmiş.

OnePlus3 Teknik Ozellikler

Kasım ortalarından beridir çalışmakta olan komut dosyası, bilgilerini ele geçirdiği kullanıcıların dikkatini çekmemek için küçük miktarlar çekmeye başlamış. Kullanıcılar tarafından gelen şikayetler üzerine araştırma yapılmasaydı, kart sahipleri daha büyük dolandırıcılıklara maruz kalabilirdi. Şimdilerde şirketin, ödeme yöntemlerini PayPal ile değiştirmeleri kullanıcılar tarafından gelen tavsiyeler arasında.

Eğer Kasım-Ocak ayları arasında OnePlus.net üzerinden bir alışveriş yapmışsanız, kart ekstrenizi kontrol etmenizde fayda var. Hatta kartınızı yenilemenizi de şiddetle öneriyoruz.

OnePlus yetkilileri de bu olaylara duyarsız kalmayarak, kullanıcılarla e-mail üzerinden iletişim halinde kalıyor. Eğer bahsedilen tarihlerde sitelerinden telefon almışsanız, mail hesaplarınızı mutlaka kontrol edin. Ayrıca bununla ilgili bir sorununuz varsa, [email protected] adresine mail aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler