Perşembe, Nisan 25, 2024

OnePlus Watch Tasarımı Sızdırıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yıllar süren gecikmelerden sonra, OnePlus nihayet 2021’in başlarında ilk akıllı saatini piyasaya süreceğini söyledi ve şirket, akıllı saatin tam olarak ne zaman piyasaya çıkacağına dair herhangi bir ayrıntı paylaşmazken, OnePlus’ın söylentileri oldukça yaygın. Ama beklemedeyiz çünkü, bu yıl Mart ayında şirketin üzerinde epeyce çalışma sergilediği akıllı saat gün ışığını görecek. Bununla birlikte, hayal kırıklığı yaratan şey, akıllı saatin görüntülerinin henüz çevrimiçi olarak sızdırılmaması ve saatin az buz neye benzeyeceğini bilemiyor olmamızdır.

Bununla birlikte, işin güzel yanlarından birisi, TechnikNews, OnePlus’ın yaklaşmakta olan akıllı saatine benzeyen tasarımını Alman Patent ve Ticari Marka Ofisi (GPTO) web sitesinde keşfetti. Patentli akıllı saat, kare bir tasarım sunan Apple Watch’a göre Samsung Galaxy Watch gibi dairesel bir tasarıma sahip. Tipster Max Jambor, yakında çıkacak OnePlus Saatinin dairesel bir tasarıma sahip olacağını da doğruladı ve bu bize şirketin ilk saatinin patentte gördüğümüz gibi görüneceğine inanmamız için daha fazla neden veriyor.

İlginç bir şekilde, OnePlus bir değil iki akıllı saat için patent başvurusunda bulundu – biri “normal” saat, diğeri ise “spor” versiyon. Her iki saat de dairesel bir tasarıma sahipken, ikisi arasında göze çarpan bazı farklılıklar var. Spor versiyonunda yivli bir bileklik bulunurken, normal versiyonun bileziği pürüzsüz görünüyor.

Farklılıklardan çok benzerlikler var. Her iki saatte de saatin yan tarafında iki düğme ve arkada muhtemelen kan basıncını, kan oksijen seviyesini, kalp atış hızını ve benzeri sağlık metriklerini ölçmek için dört adet sensör bulunuyor. Ayrıca saati şarj etmek için arka tarafta iki pim de kullanabiliriz.

Bu patentler bize OnePlus’ın gelecekteki akıllı saatlerinin neye benzeyeceği konusunda biraz fikir verse de, ilk OnePlus Watch’un patentte gördüğünüzle aynı tasarıma sahip olacağının garantisi yok, tasarım her an değişebilir. Ayrıca, patent iki akıllı saati tartışıyor, ancak şirketin önümüzdeki ay iki akıllı saati piyasaya süreceğinden emin değiliz. Uzun lafın kısası, hala cevapsız kalan birçok soru mevcut.

Şirketin piyasaya sürmesini heyecan ile beklediğimiz bu dönemde saat ile ilgili beklediğimiz her şeyi (fiyat, satılacağı ülkeler, teknik özellikler) PC Hocası olarak sizlere anında aktarıyor olacağız.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler