Cuma, Mart 29, 2024

Oppo Find X5 Nihayet Tanıtıldı: Teknik Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli teknoloji üreticilerinden Oppo, bugün iki amiral gemisini resmi olarak tanıttı. Oppo Find X5 ve Find X5 Pro hakkında uzun zamandır bir çok bilgi internete sızıyordu ve bugün nihayet şirket resmi olarak tanıttı. Bir önceki makalemizde Find X5 Pro’yu sizlere aktarmıştık, her ne kadar üstün özelliklere sahip olsa da ana model Find X5’in de abisinden bir farkı yok.

Oppo Find X5 modeli, Hasselblad Doğal Renk Kalibrasyonu özelliği ve özel 6nm MariSilicon X görüntü işleme çipi de dahil olmak üzere abisiyle hemen hemen aynı harika donanımlara sahip.

Find X5, gücünü Snapdragon 888 yonga setinden alıyor ve 8GB RAM ile 256GB Depolama Alanı sunuyor. İşletim sistemi tarafında ColorOS 12.1 Kullanıcı Arayüzüne sahip Android 12’yi çalıştırıyor ve Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarınızı kullanmak için sorunsuz bir şekilde geçiş yapmanızı sağlayan yeni Çoklu Ekran Bağlantısı özelliğini de sunuyor.

1080×2400 çözünürlüğe sahip 6.55 inç boyutunda OLED ekran ile gelen Find X5, 120Hz ekran yenileme hızı da sunuyor. Siyah ve Beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip olan akıllı telefonun arka tarafında kullanılan panel ise mat bir cama sahip ve çerçeveler parmak izine dayanıklı bir çerçeve ile kaplanmış durumda.

Find X5 Pro ile neredeyse aynı kamera kurulumu!

Akıllı telefon, Find X5 Pro ile bener kamera kümesine sahip. Geniş ve Ultra Geniş Açılı Kamera dahil olmak üzere iki adet IMX766 sensöre sahip. 1/1.56 inç boyutundaki sensörler 1.0µm piksele sahip ve gruplamayı destekliyorlar. Geniş Açılı Kamera OIS (Optik Görüntü Sabitleme) desteğine sahip fakat Pro modeldeki gibi beş eksenlik optik stabilizasyonun aksine normal OIS’e sahip.

Arka taraftaki kamera kümesinde 13MP telefoto kamera (52mm lens, 2x optik yakınlaştırma) bulunuyor. Ön tarata ise IMX615 sensöre sahip 32MP çözünürlüğünde özçekim kamerası bulunuyor ve lens 81° FoV’ye sahip (Pro modelinde bu oran 90 derece)

Batarya tarafına gelecek olursak Pro modeline kıyasla 200 mAh daha düşük 4800 mAh kapasiteli bataryaya sahip ve 80W SuperVOOC hızlı kablolu şarj teknolojisini destekliyor. Kablosuz şarj tarafında ise 30W AirVOOC desteğine sahip

Oppo Find X5 fiyatı ne kadar?

oppo find x5 fiyati
Oppo Find X5 Nihayet Tanıtıldı: Teknik Özellikleri Neler? 10

Pro modelindeki benzer, ekstra büyük bir çok katmanlı buharlı soğutma sistemine sahip ve herhangi bir şekilde toza ve suya dayanıklı değil. Sabit bir 5G bağlantısı için 360 derece antene sahip olan Oppo Find X5, 8GB RAM / 256GB Depolama Alanı yapılandırması ile birlikte (Avrupa’da yalnızca bu yapılandırma sunulacak) 1.000 Euro fiyat etiketiyle ön sipariş için şu anda mevcut. Normal satışlar ise 14 Mart’ta başlayacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler