Cuma, Nisan 26, 2024

Oppo Find X5 Pro Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternete düşen onca sızıntıdan sonra Çin merkezli teknoloji üreticisi Oppo nihayet 2022 yılının amiral gemisi akıllı telefonu olan Oppo Find X5 Pro modelini resmi olarak tanıttı. Find X3 Pro ile hemen hemen aynı tasarım hattına sahip olan akıllı telefon arka tarafta ki panelde seramik kaplamaya sahip.

Akıllı telefonun arka tarafındaki kamera kümesi her ne kadar çıkıntıya sahip olsa da arka panelle birleşimli bir geçişe sahip ve kamera kümesinde ana kamera, ultra geniş açılı kamera, telefoto lens ve periskop telefoto lens yer alıyor. Ana kamera ile ultra geniş açılı kamera 50 megapiksel çözünürlüğe sahip IMX766 lense sahipler, telefoto kamera ise 13 megapiksel çözünürlüğe sahip.

MariSilicon X ile tanışın!

oppo find x5 pro 240222 3
Oppo Find X5 Pro Tanıtıldı! 2

50MP çözünürlüğünde ana kamera f/1.7 diyafram aralığına sahip ve şirket artık önceki tamamen plastik optikler yerine daha fazla cam kullandığını belirtiyor. Lensler artık beş eksenli stabilizasyona da sahipler. Oppo, Hasselblad ile olan ortaklığından “4K Ultra Gece Videosu” modu ile düşük ışıkta HDR video kaydı için büyük iyileştirmeler sağlayan kendi bünyesinde geliştirdiği MariSilicon X görüntüleme NPU’su kullanıyor.

Oppo aynı zamanda ilerleyen zamanlarda yayınlanacak olan güncelleme ile özellikle kamera performansını ele alacaklarını söylüyor bu da demek oluyor ki şu anda akıllı telefonu kamera konusunda teste tabii tutmak ilerleyen zamanda yayınlanacak güncelleme ile farklar yaratabilir.

Oppo Find X5 Pro teknik özellikleri neler?

Oppo Find X5 Pro, 6.7 inç boyutunda 1440p çözünürlüğünde 120Hz yenileme hızına sahip OLED ekran ile birlikte geliyor ve gücünü Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 yonga setinden alıyor. 5000 mAh kapasiteli batarya 80W hızlı şarj ve 50W kablosuz şarj desteğine sahip. Koruma tarafında ise IP68 su ve toza dayanıklılık sertifikasına sahip. 256GB depolama alanı ve 12GB RAM’e sahip.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler