Cumartesi, Nisan 27, 2024

Oppo, Kendi İşlemcisini Üretecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Borsa Endeksi Nikkei’de yer alan yeni bir rapora göre Çin merkezli teknoloji üreticisi Oppo, amiral gemisi cep telefonları için kendine ait üst segment çiplerini geliştirmeye başlıyor. Gazetelere demeç veren iki kişi, şirketin planları hakkında geliştirme hızına bağlı olarak 2023 veya 2024’te kendi işlemcilerini piyasaya sürmeye hazır olacaklarını belirtti. Aynı zamanda Oppo’nun, çipler için TSMC’nin gelişmiş 3nm işlemci teknolojisini kullanmak istediği de belirtiliyor.

Eğer ki şirketin kendi işlemcisini üretme konusundaki planları raporlardaki gibi ilerlerse, Oppo’da kendi işlemcisini tasarlayan ve üreten en son büyük akıllı telefon üreticisi olacak ve ABD Ambargosuna maruz kalarak kendi teknolojisine geçiş yapan Huawei’ye katılan ikinci Çin merkezli teknoloji şirketi statüsüne sahip olacak. Tüm bunların haricinde kendi işlemcisini üreten Google, Apple ve Samsung gibi devlerin arasına katılacak.

Oppo, işlemcilerini diğer Çinli şirketlere satabilir

oppo reno 4 ozellikleri
Oppo, Kendi İşlemcisini Üretecek! 2

Oppo şu anda tüm Çinli akıllı telefon üreticileri gibi akıllı telefonlarında Qualcomm ve MediaTek’in yongalarını kullanıyor. Xiaomi, 2017 senesinde bütçesini Mi 5C telefonunda kullanmak için Surge S1 isimli normal seviyede bir SoC için ayırdı ve kendine ait ilk işlemciye sahip akıllı telefonunu piyasaya sürdü, ancak 2017 yılından beri çip tasarım çalışmaları görüntü sinyali teknolojilerinde kullanılmak üzere tasarlanan işlemciler gibi ikincil bileşenlerle sınırlı kaldı ve pek kayda değer bir ilerleme alınamadı.

Oppo, IDC raporlarına göre sevkiyat açısından dünyanın dördüncü en büyük akıllı telefon üreticisi ve tedarik zincirini Vivo, Realme ve OnePlus ile paylaştığı göz önüne alındığında, Oppo tarafından geliştirilen çipler bu markaların akıllı telefonlarında da kullanılabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler