Cuma, Nisan 19, 2024

Oppo Reno7 4G Tanıtıldı: Teknik Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Oppo, yalnızca 4G bağlantı teknolojisine sahip yeni nesil akıllı telefonu Oppo Reno7 4G modelini resmi olarak tanıttı. Akıllı telefon şirketin Endonezya’daki internet mağazasında herhangi bir lansman etkinliği düzenlenmeden satışa çıktı.

Oppo Reno7 4G, Qualcomm’un Snapdragon 680 yonga setinden güç alıyor ve 8GB RAM ile birlikte geliyor. RAM tarafında 5GB Sanal RAM’de kullanılıyorken depolama alanı tarafında 256GB dahili hafıza sunuyor. Yazılım tarafında ColorOS 12.1 kullanıcı arayüzüne sahip Android 12 çalıştırıyor.

Oppo Reno7 4G kamera modülü neler içeriyor?

Full HD+ çözünürlüğe, 90Hz yenileme hızına, iki parmağa kadar 180Hz dokunmatik örnekleme hızına ve Gorilla Glass 5 korumaya sahip 6.43 inç boyutunda AMOLED ekrana sahip. HDR uyumluluğu sayesinde Amazon Prime Video ve diğer yayın hizmetlerinde desteğe sahip.

oppo reno7 4g p1
Oppo Reno7 4G Tanıtıldı: Teknik Özellikleri Neler? 3

Ekranın sol üst tarafında nokta çentik içerisinde Sony IMX709 sensörüne sahip bir özçekim kamerası bulunuyor; RGBW filtresine sahip sensör 32MP çözünürlük sunarken 1080p 30FPS video kaydı yapabiliyor.

Arka tarafa geçtiğimiz zaman 64MP çözünürlüğünde ana kamera, 2MP çözünürlüğünde makro kamera ve 2MP derinlik sensörü bulunuyor. Ana kameramız otomatik odaklamanın yanı sıra f/1.7 diyafram aralığına ve 79 derece görüş açısına sahip, ayrıca arka taraftaki kameraların bir tanesinde LED aydınlatma halkası bulunuyor.

Şarj ve batarya

oppo reno7 4g p2
Oppo Reno7 4G Tanıtıldı: Teknik Özellikleri Neler? 4

Oppo Reno7 4G, 33W hızında SuperVOOC desteğine sahip 4500 mAh kapasiteli batarya ile geliyor ve 15 dakikalık bir şarj süresinde pil yüzdesini 0’dan yüzde 39’a çıkarabiliyor. Eğer 100 dakikalık bir video izleyecekseniz beş dakikalık bir şarj süresine çok rahat yetiyor.

7,5 mm kalınlığındaki akıllı telefon cam elyaf gövdeyle geliyor ve IPX4 sertifikası sayesinde su sıçramalarına karşı koruma sunar. Cosmic Black ve Sunset Orange renk seçeneklerinde gelen akıllı telefon, Sunset Orange renk seçeneğinde arka tarafta deri kaplama sunuyor.

Çift SIM Kart desteği sunan Reno7 4G, alt çerçevede 3,5 mm’lik jak girişine de yer veriyor. Kutu içeriğinden şarj aleti, USB kablosu ve diğer dökümanlar çıkıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler