Perşembe, Nisan 25, 2024

Oracle’ın kurucusu Larry Ellison Tesla Yönetim Kuruluna Katıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tesla’nın cuma günü yaptığı açıklama da milyarder Larry Ellison‘ı Teslanın yönetim kuruluna alındığını açıkladı. Ayrıca eski Kellogg yöneticisi Kathleen Wilson-Thompson şirketin yönetim kuruluna katılacak. Ellison, Tesla’nın Ellison’un ekim ayındaki ikinci en büyük yatırımı olduğunu söyledi. Duyuruya göre Ellison’ın şirkette 3 milyon hissesi bulunuyor.Ayrıca o ve Musk’un yakın arkadaş olduklarını belirtti.

Bir diğer yatırımcı  Wilson-Thompson, 17 yılını Kellogg Şirketi’nde yönetici olarak geçirdi ve şu an Walgreens Boots’un iştiraki olan Walgreens Boots Alliance’ın genel müdür yardımcısı ve küresel insan kaynakları sorumlusu olarak görev yapıyor. Tesla’nın yönetim kurulu eleştirmenler tarafından zayıf, Musk ile yakın kişisel ya da profesyonel bağları olan üyelerle dolu olarak görülüyor gibi eleştirilere maaruz kaldı.

Dışardan Bakıldığında Samimi Bir Yönetim Kurulu Değil

Santa Clara Üniversitesi hukuk fakültesinde kurumsal yönetim konusunda uzman olan Stephen Diamond ,The Verge’a yaptığı açıklamada , Ellison’ın Tesla’daki yatırımının diskalifiye edici bir faktör olmadığını belirmiş. “Çoğu yatırımcı yatırımcı olduğu gerçeğine olumlu cevap verecektir” diyor. “Daha büyük sorun, kuruldaki kimsenin otomotiv endüstrisi hakkında ciddi bir bilgisi olmamasıdır. Bu, kurulun Musk’un denetleme kabiliyetini zayıflatacak. ” açıklamasında bulundu.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler