Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Oturduğunuz Yerden İngilizce Öğrenin

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhabalar, tabi ki başlığımda kastettiğim ‘oturduğunuz yerden’ hiçbirşey yapmadan anlamı taşımıyor! Ama tam olarak oturduğunuz yerden demek istiyorum. Eğitim hayatımın sonlarına yaklaşmam ile beraber ingilizcemi geliştirme isteğim hızlı bir ivmeyle yükseldi. Fakat ne bir kursa gidecek boşluğum, ne de internette ki yararlı & yararsız (izlemeden emin olamadığım) videolar ile kaybedecek vaktim var. Bu yazıda ise bu işe yıllarını vermiş deneyimli hocalardan oluşan bir Online İngilizce eğitim sitesinden bahsedeceğim.

Screenshot 1

Öncelikle sitenin “Dene beğenmezsen almazsın” mantığıyla kendine güvenini beğendim. Kurucular üye olan herkese -belirli bir erişim kısıtı ile- sistemi tanıması için yetki sağlıyor. Önceden hazırlanmış videoları izleme, konular hakkında yazılmış kısa notlara erişme ve konular hakkında test çözebilme gibi. Gerçekten sistemi ücretsiz üyelik ile deneyimledikten sonra satın almak isteyip istemediğinize karar verebiliyorsunuz.

Sitenin anasayfasına girdiğiniz de sağ altta beliren Canlı Destek iletişim kutusundan her türlü desteği alabilirsiniz, eğer çevrimiçi destek elemanı yok ise form doldurarak sizlere ulaşmalarını sağlayabilirsiniz diyerek detaylara geçelim.

Siteye üye olduysanız, derslere başlamak için daha fazla geç kalmadan ‘Hesabım’ sekmesinden ‘Eğitime Başla’ kısmına tıklayın. Yönlendirilen sayfada sekmeleri tanıtan kısa bir tur sizi bekliyor. Turu tamamladıktan sonra karşılacağınız sayfa şu şekilde olacak.

Screenshot 2 1

Aslında tanıtım turunda da belli olduğu gibi sistemin kullanılması gayet kolay (yada bana öyle geldi!). İngilizceyi hiç bilmiyormuş gibi eğitime başlamak istediğinizi varsayalım (kendimden yola çıkarak). Bu noktada ilgileneceğimiz kısım Gramer Paketi. İlgili sekmeyi açtığınızda Video – Online Test – Konu Anlatımı olmak üzere üç yeni sekme ile karşılaşacaksınız. İstediğiniz eğitim türünü de seçtikten sonra konular listelenecek ve istediğiniz konuya gidebilirsiniz. Burayı yorumlayacak olursam, hem video içeriği hem de konu anlatım notlarının olması benden artı puan aldı. Günümüzün ciddi bir vaktini yollarda & otobüslerde harcıyoruz ve genelde ev haricinde video izleyebilecek ortam oluşmuyor. Böyle durumlarda konu anlatım notlarını takip ederek eksik konuları tamamlayabilirsiniz.

Screenshot 3

Bu nokta da video ve konu anlatımı hakkında söyleyecek çok birşey yok. Benim değinmek istediğim yer ‘Online Test’ alanı. Testler 10’ar sorudan oluşuyor, her sorunun çözümü mevcut. Soruyu çözerken sağ tarafta saat geriye sayıyor, sistem son çözdüğünüz testi kaydediyor gibi birçok özellik eklenmiş. Daha iyi anlaşılması için gelin sizi Online Test bölümünün turuna sokayım:

  • Screenshot 4
  • Screenshot 5
  • Screenshot 6
  • Screenshot 7
  • Screenshot 8  
  • Screenshot 10

Screenshot 9

Online test çözümünden sonra değinmeden geçemeyeceğim beğendiğim bir diğer kısım ise Writing Paketi. Girdiğimiz sınavlarda zaman zaman Essay dediğimiz teste tabii tutuluyoruz. Bu nokta da gerçekten güzel essay yazabiliyor olmak sizi ciddi şekilde öne çıkartıyor. Sistemde birçok essay örneği mevcut. Essay yazarken dikkat edilmesi gerekenler gibi birçok konuda işlenmiş. Bir essay örneği:

Screenshot 12

Aynı zamanda girdiğimiz çoktan seçmeli sınavlarda ise paragraf soruları olmazsa olmazlar arasında ve öğrencileri en çok zorlayan kısımlardan biri. Writing Paketi’nin içeriğinde okuduğunuz essayile alakalı çözümlü testler de mevcut. Buradan da okuma-anlama performansınızı geliştirebilir hazırlandığınız sınava (var ise) çok daha hazır olabilirsiniz. 

Başladıktan sonra katettiğiniz ilerlemeyi görebilmek için sistem tarafından otomatik tutulan kayıtlara göz atmanız yeterli. Kaç konu okudunuz, kaç test çözdünüz gibi bilgilere giriş yaptıktan sonra yönlendirildiğiniz sayfadan erişebiliyorsunuz. Bahsettiğim ekran ise şu şekilde:

Screenshot 11

Benimde kayıt olduğum 2018 Nisan YDS’sini hedef alan YDS kursu 14.11.2017 tarihinde ilk canlı ders ile başlayacak.

Kendimde kullanmaya devam ettiğim için, aklınıza takılan bir soru & sorun oluşursa yorum ile belirtebilir veya [email protected] posta adresine mail göndererek çözüm alabilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler