Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Oyundaki Sıcaklığı Hissettiren Dualsense Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony, bir yandan yeni konsolları üzerinde çalışırken bir yandan da bu yeni konsollarında kullanacağı kontrolcüler üzerinde çalışmalar yapıyor. Marka tarafından alınan yeni patentlere baktığımız zaman ise yeni Dualsense kontrolcülerin sandığımızdan çok daha iddialı olacağını görüyoruz.

Geçen ay alındığı iddia edilen patentlere göre Sony, oyunculara oyunu adeta hissettirecek. Peki plan ne? Bakalım.

Oyuna Göre Sıcaklığı İletecek Dualsense Yolda

Yeni alınan patent incelendiği zaman Sony’nin devrim niteliğinde bir yenilik peşinde olduğu görülüyor. Bu patent dosyalarına ve görsellerine göre, yeni kontrolcü oyundaki ortamın sıcaklığını doğrudan oyuncuya hissettirebilecek.

Kontrolcü içerisinde kullanılacak olan özel jel, oyundaki ortam sıcaklığının oyuncuya aktarılmasında yardımcı olacak. Diyelim ki sıcak bir ortamdasınız ya da sıcak bir cisimi tuttunuz, kontrolcü ısınacak. Aynı durum sıcaklık düşüşü için de geçerli olacak. Soğuk ortamlarda da jelin soğuması ve elde soğukluk hissi oluşması söz konusu olacak.

Tam olarak nasıl bir malzeme kullanılacağı ve ne seviyede bir sıcaklık değişiminden söz edildiği konusunda net bilgi ise bulunmuyor. Zaten bunları tek bir patent dosyası üzerinden anlamak çok mümkün değil.

Dualsense

Elastik sensör ve özel bir jel malzeme üzerinden ilerleyeceğini gördüğümüz teknoloji tanıtılacak olursa, bu konuda daha fazla bilgi paylaşımı yapabiliriz.

Unutmadan bir uyarı da ekleyelim. Oyunlardaki ortam sıcaklığını hissettiren Dualsense kontrolcü cihazı için patent alınmış olması, Sony’nin illaki bu teknolojiyi sunacağı anlamına gelmiyor.

Marka böyle bir patent almış olsa bile bu teknolojiyi hemen sunmayabilir. Hatta hiç piyasaya çıkarmaması da mümkün. Geçmişte de bunun örneklerini görmüştük. Kesin olan şey, Sony böyle bir teknolojiyi oyuncuların beğenisine sunacak olursa, bir hayli prim yapar. Bunlar oyuncuların sevdiği yenilikler.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler