Çarşamba, Nisan 24, 2024

Panasonic, En Portatif ve Estetik Toughbook Cihazlarını Tanıttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Teknolojiye büyük katkılar sağlayan Panasonic şirketi, uzun zamandır Toughbook ismini taşıyan dayanıklı mobil cihazlar üretiyordu. İlk başlarda ağırlıklı olarak notebook üreten şirket, teknolojinin gelişmesi ile birlikte tablet ve cep telefonu üretimine de başladı. Şirket, dayanıklı modeller serisi Toughbook‘a iki yeni model ekleneceğini duyurdu. FZ-T1 ve FZ-L1 isimlerini taşıyan bu yeni iki model, eski cihazlara göre çok daha estetik ve daha kolay taşınabilirlik sunuyor.

Daha Estetik Çizgiler

Panasonic; hepimizin bildiği gibi, kökleri çok eskilere dayanan bir marka. Genel merkezi Japonya’da bulunan şirket, karşımıza pek çok teknolojik ürünle çıktı.

Dayanıklı elektronik cihaz üretiminde de fazlasıyla başarılı olan şirket; Toughbook ismini verdiği serisi ile, bildiğimiz kırılgan teknolojik cihazlara ders verir nitelikte dayanıklı ürünler geliştirdi.

Bu seri; dayanıklılığın sağlanması itibarıyla, genellikle estetikten yoksun ve ağırlığından dolayı taşınması zor ürünler üretmişti. Fakat şirket, yeni yaptığı tanıtımla bu âdeti bozmaya niyetli olduklarını gösterdi diyebiliriz. Zira yeni tanıtılan Toughbook FZ-T1 akıllı cep telefonu ve FZ-L1 tablet modeli, önceki Toughbook modellerinden çok daha hafif ve çok daha yakışıklı olmuş.

Panasonic En Portatif ve Estetik Toughbook Cihazlarını Tanıttı İÇERİK

 Toughbook FZ-T1 modeli; alıştığımız akıllı telefon deneyimini sunmasının yanı sıra, bünyesinde bir barkod tarayıcısı bulunuyor. Bu barkod tarayıcısı sayesinde depo ve lojistik sektörü gibi iş alanlarında kullanım kolaylığı sağlıyor. 

Cihazda; Android‘in 8.1 Oreo sürümü yer alıyor. Ekran konusunda da 5″ boyuta sahip olan akıllı cep telefonu, kullanıcılara kolay bir şekilde batarya değiştirebilme imkânı veriyor. Aynı zamanda cihaz, tam dolu bataryası ile bir iş gününü rahatlıkla tamamlayabilecek şekilde tasarlanmış.

Dayanıklı mobil cihaz, IP6668 sertifikası sayesinde suya, toza ve sıcaklığa karşı direnç sağlıyor.

Toughbook FZ-L1 İsimli tablet modeline geldiğimizde ise; 7″ boyutunda bir ekranla karşılaşıyoruz. Yine Android 8.1 Oreo sürümünün yer aldığı cihazda, Snapdragon‘un 4 çekirdekli bir işlemcisi bulunuyor. 

Dahili barkod tarayıcısının bu cihazda da yer aldığını belirtelim. Ayrıca cihaz, bir buçuk metreden serbest düşüşlere karşı direnç sağlayan bir korumaya sahip.

Toughbook FZ-L1 tablette Nano SIM kart desteği de bulunmakta. Bu şekilde kullanıcılar, cep telefonu ihtiyaçlarını da aradan çıkartmış olacaklar.

Toughbook FZ-T1 ve FZ-L1 Kaç Paraya Satılacak?

Panasonic şirketi, her iki cihaz için de 1499 dolarlık bir fiyat etiketini uygun görmüş. Bu fiyatlar, tabii ki yurt dışı için geçerli. 

Yeni dayanıklı serinin ülkemize girip girmeyeceği ise, şuan için muamma. Lâkin; bu konuda herhangi bir gelişme olursa, sizleri bilgilendireceğimize emin olabilirsiniz. 

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler