Salı, Nisan 23, 2024

Parallels Desktop 17.1, Windows 11 için Sanal TPM 2.0 Desteği Sunuyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devi Microsoft’un yeni nesil işletim sistemi Windows 11, kullanım için TPM 2.0 Güvenlik Çipini zorunlu kılıyor. Yakın zamanda şirket TPM 2.0 Destek Gereksinimini sanal makinelere de genişletti ve bu da macOS tarafında oldukça popüler olan Parallels Desktop dahil olmak üzere bir çok sanal makinenin artık Windows 11’i desteklemediği anlamına geliyordu.

Neyse ki yine Microsoft’a ait şirket sanallaştırılmış TPM 2.0 Güvenlik Çipi desteğine sahip Parallels Desktop 17.1 sürümünü duyurdular. Parallels Desktop kullanıcıları artık tüm gelecekteki ve geçmiş Windows 11 Sanal Makineleri için varsayılan olarak Sanal Güvenilir Platform Modüllerinin (vTPM’ler) sunulmasıyla gelişmiş Windows 11 Sanal Makine (VM) desteğini kullanabilecek.

Microsoft Windows 11 Settings UI
Parallels Desktop 17.1, Windows 11 için Sanal TPM 2.0 Desteği Sunuyor! 2

Uygulama aynı zamanda artık bir ana işletim sistemi olarak macOS Monterey sürümünü de tamamen destekliyor ve Apple M1 işlemciye sahip bir Mac’te Sanal Makine ortamında macOS Monterey çalıştırırken kullanıcı deneyimini iyileştiriyor. Parallels Desktop 17’nin (Standart, Pro ve Business) tüm sürümlerinin kullanıcıları, Windows 11’in minimum gereksinimlerini karşılamak için varsayılan olarak eklenen bir vTPM kullanımıyla Windows 11’i çalıştırabilecekler.

Parallels, müşterilerin en önemli isteklerine yanıt olarak, World of Warcraft, Age of Empires 2 Definitive Edition, Tomb Raider 3, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Mount & Blade dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere çeşitli Windows oyunları için grafikleri de iyileştirdiğinin altını çiziyor.

Windows 11’i Apple M1 veya Intel tabanlı Mac bilgisayarlarda çalıştırırken gereken özel gereksinimler hakkında daha fazla bilgiyi buradaki blog gönderisinde okuyabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler