Perşembe, Nisan 25, 2024

Paris Otomobil Fuar’ında 2019 Toyota Auris Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Japon otomobil üreticisi Toyota, Paris Otomobil Fuar’ında çeşitli yeni otomobillerini sergiledi. Bunların arasında yeni tanıtmış olduğu 2019 model Toyota Auris otomobili de bulunuyor.

Fransa’nın başkenti Paris’de 120. Otomobil Fuarı düzenlendi. Japon otomobil devi olan Toyota, fuarda yeni araçlarını sürücülerin beğenilerine sundu. Toyota sergilemiş olduğu Avensis modelinin yerine Avrupa’ya da getirilecek olan yeni Camry oldu. Ayrıca Toyota, 2019 model Toyota Auris otomobilini de tanıttı.

Geçen sene çıkmış Auris modellerine göre 2019 model Auris’in tasarımı tamamen değişmiş. Avrupa’da bulunan rakipleri gibi otomobilin tasarımını modern hatlarla dizayn ettirmiş. Yeni TNGA platformu üzerine geliştirilen araç, hatchback versiyonda eskisine göre 40 mm, Touring Sports adlı station wagon versiyonda da ise 58 mm uzunluk kazanmış.

2019 Toyota Auris, diğer Auris modellerine göre 10 mm daha aşağı çekilmiş. Yani 2019 Auris’in daha dinamik bir sürüşe sahip olacağı kesin. Auris eski modellerinde de kullandığı çok noktadan bağlantılı arka süspansiyonunu bu modelinde de kullanmış.

2019 toyota auris 4676 10

2019 Toyota Auris’de Hibrit Seçeneği Bulunacak

Toyota, Paris Otomobil Fuarında tanıttığı 2019 model Toyota Auris’in üç farklı motor seçeneği ile geleceğini açıkladı. Birisi 114 beygir gücündeki 1.2 litrelik turbo benzinli bir motor olacak. Diğer iki motor seçeneği ise hibrit motor olarak gelecek. Hibrit motor ise 120 beygir güç üreten 1.8 ve 178 beygir güç üreten 2.0 litre olarak seçenekleri bulunuyor.

Yeni Auris modeli, otomobillerde teknoloji sevenler için elini bol tutmuş. Araçta LED’li ön farlar, kablosuz akıllı telefon şarj standı, head-up display’den panoramik cam tavan gibi birçok özellik bulunuyor. Yeni Auris modelinin ses sistemi ise JBL tarafından donatılmış.

Aracın henüz liste fiyatı açıklanmadı. Açıklandığında sizleri bilgilendireceğiz. Bildirimleri açmayı unutmayın 🙂

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler