Cuma, Mart 29, 2024

Paypal’dan Sonra Skrill’de Türkiye’den Çekiliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz aylarda Paypal Türkiye’den çekilme kararı alması gündeme adeta bomba gibi düşmüştü. Bugün de internet üzerinden ödeme gönderme veya para transferlerini gerçekleştiren e-ticaret platformu Skrill‘de Türkiye’den çekilme kararı aldığını müşterilerine duyurmaya başladı.

Skrill Ne İşe Yarıyor ?

Skrill, Paypal kadar popüler olmasa da, Türkiye’de 960 bine yakın müşterisi olduğu belirtiliyor. Tıpkı PayPal gibi internet üzerinden ödeme gönderme sistemi olarak bilinen Skrill‘de aldığı karar sayesinde Türkiye’den çekilme kararı aldı. 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren Türkiye’deki tüm Skrill kullanıcılarının artık ödeme alamayacağı ve gönderemeyeceği belirtiliyor. Sadece Türkiye’den çekilme kararı alan firmanın neden ayrıldığı konusunda resmi bir açıklama yapılmadı.

Skrill üzerinde hesap oluşturduktan sonra ödeme yapma, ödeme alma, para çekme ve ön ödemeli kart gibi pek çok hizmetten yararlanıldığı gibi, PayPal’a göre biraz daha komisyoncu olduklarını söyleyebilirim. Ne diyelim bu aralar 2016 yılı firmalar için pek iyi geçmiyor açıkçası. Türkiye’yi terk etmeye devam eden firmalar kervanına Skrill ödeme sistemi de katıldı. Bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğini ve Türk vatandaşların yurtdışından para alma ve yurtdışına para gönderme işlemlerini hızlıca nasıl yapacaklarını merak ediyoruz.

Skrill-Turkiye
NOT: Geçtiğimiz hafta katıldığımız BKM Ekspress Troy kart etkinliğinde PayPal’ın yerine geçilmeyeceği belirtilmişti. Ancak devlet desteği sağlanacak olursa, Troy kartın Türkiye genelinde para gönderme ve alma servisi olarak kullanılma ihtimali mümkün gibi görünüyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

7 YORUMLAR

  1. Bilgi için teşekkürler PC Hocasi, ama bize mail gelmedi. Alternatif olarak açtığım bir hesaptı? İyice dalga konusu ettiler. Alternatif varmı başka skrill gibi acaba?

    • Merhaba,

      Ekran görüntüsünde 1 Temmuz tarihine kadar sorunsuz gönderim sağlanabileceği belirtiliyor. Ardından 1 Temmuz’dan sonra para gönderimi ve alımları sağlanamayacağı belirtilmiştir.

  2. skrill.com sahtekardır..240 euro para çekme talebi verdim.paranız
    yollandı deyip referans no verdiler.10 gün sonra işlem iptal edildi
    deyip 240 euroyu 100 euro olarak yeniden skrill hesabıma
    yansıttılar.yani 140 euroyu çaldılar.o parayı da çekmek istedim ama 10
    gün geçmesine ramen o da gelmedi..skrill sahtekardır.sakın bu site ile
    çalışmayın

  3. skrill.com sahtekardır..240 euro para çekme talebi verdim.paranız yollandı deyip referans no verdiler.10 gün sonra işlem iptal edildi deyip 240 euroyu 100 euro olarak yeniden skrill hesabıma yansıttılar.yani 140 euroyu çaldılar.o parayı da çekmek istedim ama 10 gün geçmesine ramen o da gelmedi..skrill sahtekardır.sakın bu site ile çalışmayın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler