Perşembe, Nisan 25, 2024

PC Oyunları Artık Cep Telefonlarına Geliyor (PGS)

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mobil dünya içerisinde milyarlarca insan yeni çıkan oyunlara rağbet ettiği gibi, giderek büyüyen mobil pazarda firmalar artık PC oyunlarını da akıllı telefonlara uyarlamaya başladı. Bundan böyle firmalar piyasada bulunan popüler oyunları cep telefonlarına uyarlayarak satışa çıkartacak. Bir çoğu da ücretsiz olarak satışa sunulacak.

Piyasa Konsoldan Geçilmiyor

Bunların başında Nintendo’nun Gameboy’u Sega’nın GameGear’ı Sony’nin Playstation Portable ve daha niceleri var. Ama PC oyunlarının yerini şimdiye kadar üretilen hiçbir oyun konsolu PC’de oynanan oyunların verdigi hissi yaşatmayı başaramadı.

PGS-oyun-konsolu-2


Yeni Oyun Konsolu PGS Geliyor

PGS’nin gelmesiyle oyun piyasasında  yeni bir  macera başlayacağı kesin. Yeni projelere fon bulma sitesi olarak  bilinen ‘’Kickstarter’’ web sitesi üzerinden tanıtılan bu cihaz diğer şirketlerin yapmaya çalıştığı ama bir türlü başaramadığı hayali gerçekleştirebilir. Ürün şuanda kitlesel olarak satışa daha sunulmadı.

PGS Hangi İşletim Sistemini Kullanıyor ?

Bu cihazın bazı teknik özelliklerinden bahsedecek olursak ilk önce karşımıza çıkan Intel Atom işlemci göze çarpıyor. Kullanıcıların ilk aklına gelen sorulardan birisi Intel Atom işlemci ile oyun mu oynanır? Evet firma bu işletim sistemini kullanırken 5.7 inç’lik ekran ile geliyor. Yani bizlerin evimizde veya dışarıda cafelerde oynadığımız LCD ekranlarda yani daha yüksek çözünürlüklerden daha küçük olduğu için grafik gücü azalıyor ve buda bize oyunları oynama imkanı sunuyor.

PGS-oyun-konsolu-4
Cihazda test edilen bazı oyunların FPS değerleri aşağıdaki listede ve resimde göre bilirsiniz.

❱ Batman Arkham City 26-36 Fps Orta Düzey Grafik’de

❱ Dark Souls 2 27-33 Fps Orta Düzey Grafik’de

❱ DMC 24-30 Fps En düşük Grafik’de

❱ Mirror’s Edge-28-34 Fps En Düşük Grafik’de

❱ Metal Gear Rising 25-31 Fps Orta Düzek Grafik’de

Screen Shot 2016-07-06 at 13_18_07

PGS Cihazının Teknik Özellikleri

Cihazda Intel Atom X7 işlemciye yer verilirken 8 GB RAM, 128 GB SSD (512 GB’a kadar microSD ile artırılabilir) depolama ve 6120 mAh pil bulunuyor. PGS’nin bir de daha uygun fiyatlı “lite” modeli bulunuyor. Bu modelde ise 5.5 inç 720p ekran, 4 GB RAM, 64 GB eMMC bellek, 4048 mAh pil yer alıyor. Cihazın kitlesel üretime geçebilmesi için 400 bin dolarlık fon toplanması gerekiyor. PGS’ye sahip olmak için 280 dolar, PGS Lite’a sahip olmak için 230 dolar destek sağlanması gerekiyor.

Aşağıdaki resimde cihazın internet sitesindeki resmi ve firmanın yazımı olduğu yazıları görüyoruz ürüne ‘’Kickstarter’’in kendi web sitesinden ulaşabilirsiniz ve cihazı kendinizde inceleyebilirsiniz.

Screen Shot 2016-07-06 at 13_18_36(1)

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler