Cuma, Nisan 26, 2024

PlayStation 5 için Yeni Renkler Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

PlayStation 5 tasarımı, konsol ilk duyurulduğu andan beridir başarılı bulunuyor. Yeni nesle geçiş derler ya, tam öyle bir tasarım kullanıldı. Sadece konsolda değil, Dualsense kontrolcüde de çok güzel bir tasarım gördük.

Bu tasarım yapısını sevdik ama bir eksiklik vardı. Oyuncuları tam olarak yansıtmayan renk seçimi. Konsolun tasarımı güzeldi ama sadece beyaz renkli versiyon vardı. Biliyorsunuz oyuncu ürünleri daha renkli, daha ilgi çekici oluyor. Konsollardan da bunu bekleyebiliriz.

İşte Sony, bu eksikliği görmüş olacak ki yeni nesil konsolları için tam 5 yeni renk seçeneğini duyurdu. Hem kontrolcüler hem de konsollar artık çok daha renkli.

Kaçırmayın: Radeon RX 6500 XT gözüktü 

PlayStation 5 Yeni Renkleri Nasıl?

Aslında işin özüne inecek olursak yeni renkler kırmızı, mavi ya da siyah olarak isimlendirilebilir. Fakat Sony, diğer birçok markanın yaptığı gibi renkleri farklı tonlarına göre isimlendirmiş. Şöyle düşünün Apple’ın yaptığı isimlendirme gibi. Mesela gece mavisi, uzay grisi vb. Peki yeni renkler hangileri?

PlayStation 5

Starlight Blue: Mavinin bir tonu. Gayet şık duruyor

Galactic Purple: Mor rengin bir tonu. Uzay boşluğundaki mor ışık huzmelerinden ilham alıyor.

Nova Pink: Biraz koyu bir pembe tonu.

Cosmic Red: Ateş kırmızısına göre çok daha mat, koyu bir kırmızı.

Midnight Black: Tabii ki olmazsa olmaz siyah renk seçeneği. Mat bir ton tercih edilmiş.

PlayStation 5 yeni renkleri ile 2022 Ocak ayında satışta olacak. Her ülkeye hemen gelmeyecek. Belli ülkelerden satış başlayacak. Ama 2022 yılı içerisinde PS5 konsolların satıldığı her ülkede yeni renk seçeneklerini de bekliyoruz. Burada güzel bir artı da olacak. Mevcut konsol sahipleri yeni renkler için hazırlanmış olan kapakları da kullanabilecek.

Böylece yeni renkleri mevcut konsolları satın almış olan konsol sahipleri de kullanabilecek.

Peki yeni renkler hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekleriz. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler