Pazartesi, Mayıs 6, 2024

Radeon RX 6500 XT, Lenovo Ürün Listelerinde Görüntülendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD’nin yeni ekran kartı Radeon RX 6500 XT modeli için 5-6 gün önce çıkış tarihi iddialarını gündeme getirmiştik. Bu iddialara göre yeni uygun fiyatlı ekran kartı Ocak ayında kendisini gösterecekti.

Biz yeni model için tanıtım tarihi ya da lansman açıklaması beklerken, ekran kartı için sızıntılar da gelmeye devam etmekte. Son gelen sızıntı ise AMD kaynaklı değil. Lenovo Legion T5 serisi bilgisayarların yeni ürün sayfasına ait olduğu belirtilen bir liste, ekran kartının sızmasına neden oldu.

Radeon RX 6500 XT Ne Zaman Çıkar?

Lenovo Legion T5 bilgisayar serisinin yeni ürün sayfasında yer alan bilgilere göre, RX 6500 XT ekran kartlarında 4 GB GDDR6 bellek yer alacak. Zaten daha önceki tanıtım tarihi sızıntısında da aynı şeyi görmüştük.

Kaçırmayın: RX 6500 XT Çıkış Tarihi için son iddialar 

Bellek miktarı yine 4 GB olarak gözüküyor. Bu da sızıntının doğruluğunu arttıran bir detay olarak bizi karşılıyor. Navi 24 GPU birimiyle geleceğini düşündüğümüz ekran kartı için listede gözüken bir diğer bilgi ise bağlantılarla alakalı.

Radeon RX 6500 XT

Buna göre ekran kartında;

  • 1 adet HDMI 2.1 bağlantısı
  • 1 adet DP 1.4a bağlantısı olacak.

Şu an için sızdırılan bilgiler bu şekilde. Zaten sadece bu bilgiler bile Radeon RX 6500 XT serisi için akıllarda oluşan yeri doğrular nitelikte. Lenovo ürün sayfasında böyle bir sızıntı olması da markaların yeni modele ilgi göstereceğinin kanıtı.

Şimdilik bu sızıntıları doğrulayamıyoruz ama Ocak ayında, hem de Ocak ayının başında kartların tanıtılacağını düşünüyoruz. Artık tüm bilgileri o zaman alacağız. Çok bir süre kalmadı. Fiyat performans serileri için bu da güzel bir haber.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler