Perşembe, Mart 28, 2024

Radeon RX 6500 XT Çıkış Tarihi için Yeni İddialar Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu seneyi dolu dolu geçiren AMD, önümüzdeki sene de sürprizlere hazırlanıyor. Markanın en çok beklenen sürprizi ise Radeon RX 6500 XT ekran kartı modeli. Daha uygun fiyatlı olacağı iddiası gündeme geldiğinden beridir, ne zaman çıkış yapacağı merak edilen kart ile ilgili yeni bilgiler gelmeye başladı.

Bu sefer Çin’in Bilibili sosyal medya platformu üzerinden çıkış tarihi iddiaları yayınlandı. Daha önce de birkaç kart için çıkış tarihini tutturan kaynaklar tarafından paylaşılan bilgiler doğruysa, yeni ekran kartı çok yakında karşımızda olacak.

Radeon RX 6500 XT, Ocak Ayında Gelebilir

Sosyal medya platformunda yer alan iddialara göre yeni ekran kartı Ocak ayının ortasında satışa çıkmış olacak. Odak ayı içerisinde tanıtımının yapılacağı ve satışa çıkacağı söylenen modelin, hangi özellikleri barındıracağı konusunda da yeni açıklamalar var.

Sızıntılara göre bu ekran kartında Navi 24 GPU göreceğiz. Yeni GPU önemli çünkü AMD daha önce böyle bir GPU birimi kullanmamıştı.

Kaçırmayın: A101, BİM ve Şok Haftanın Teknolojik Ürünleri Listesi

Yani alanında yepyeni bir ürün olacak. Yeni GPU birimine ilişkin çok fazla bilgi yok ve resmi bir açıklama yok ama yine bu konuda da sızıntılar var. Serinin 1024 akış çekirdeğine sahip olması ve biraz daha mütevazi bir performansı olması bekleniyor.

Radeon RX 6500 XT

Bellek kısmında ise Radeon RX 6500 XT ile beraber 4 GB GDDR6 bellek tercih edilecek. Daha çok 1080p oyunculuğunu hedef edineceğini anladığımız modelin, fiyatı ve diğer teknik bilgileri için tanıtımları bekleyeceğiz.

Tanıtım tarihi konusunda da kesin bir açıklama yapıldığı zaman, PC Hocası’nda bulabilirsiniz. Şimdilik resmi bir tanıtım tarihi açıklaması olmadığının altını tekrar çizmek isterim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler