Cumartesi, Nisan 20, 2024

PlayStation 5 İşlemcisinin En Net Görseli Paylaşıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

PlayStation 5, mevcut stok sorunları nedeniyle kolay ulaşılabilen bir konsol olmaktan çıktı. Ama bu demek değil ki konsol unutuldu ve konuşulmuyor.

Sony’nin yeni oyun konsolu yine gündemde yine gündemde. Bu sefer konsolu gündeme taşıyan, ilk defa işlemcisinin görüntülerinin paylaşılmış olması.

Zaten seride yer alan işlemcinin AMD’nin Flute kod adlı, Zen2 mimarili işlemcisi olduğunu biliyoruz. Bu gizli bir detay değil. Fakat bu zamana kadar işlemciyi net olarak görememiştik.

PlayStation 5 işlemcisinden ilk görüntüler

Görsellerin detayına inildiği zaman, ilk dikkat çeken şey çip üzerinde mini değişikliklerin olması. Evet bu seride de Zen2 mimarisi kullanılıyor ama düzen kısmında ufak tefek değişimler var. Özellikle bir kısım FFU biriminin eksik olduğu göze çarpıyor. Bunun dışında da çok büyük bir fark söz konusu değil.

PlayStation 5

Dediğimiz gibi PlayStation 5 içerisinde kullanılan işlemci yine bilindik bir işlemci. AMD Zen2 mimarisine sahip olan 8 çekirdekli bu çip, 3,5 GHz’e kadar çıkabilen bir saat hızı sunuyor. Asıl fark soğutma performansı konusunda yapılan seçim. Yeri gelmişken onu da belirtelim ki PlayStation 5, standart termal macunlara elveda dedi.

PlayStation 5

PlayStation 5

Bunun yerine sıvı metal kullanıldı ve haliyle hem soğutma performansı arttı hem de kullanım ömrü arttırılmış oldu. Son olarak GPU biriminden de söz edelim. Yine AMD imzalı RDNA2 GPU birimi bulunuyor. GPU birimi kısmında da 2,23 GHz gibi saat hızlarına ulaşılabiliyor. 36 hesaplama birimiyle gelen GPU, 10.28 TFLOPs sunuyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler