Cuma, Nisan 26, 2024

PlayStation 5’te “Snap” Özelliği Olabilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony’nin yeni nesil oyuncu konsolu PlayStation 5, bir dönemler Xbox One’ının sevilen özelliği “Snap”‘i geri getirebilir. Talihsiz kaldırılmasından önce Xbox One oyun konsolunda ortaya çıkan özellik, oyuncuların ekranlarının beşte birini; YouTube, Netflix veya Skype gibi başka bir uygulama için ayırmalarına olanak sağladı.

Öte yandan sevgili Sony’nin piyasaya sürdüğü sürüm daha çok standart bir Resim için Resim ekranı özelliği idi. Bu bahsi geçen “Snap” özelliğinin PlayStation 5’e gelme konusundaki bilgi, yeni bir Sony patenti şeklinde geliyor.

Game Post tarafından yayınlanan patent, PlayStation 5 için gelecekte büyük bir kolaylık sağlayacak olan Xbox One-esque Snap modunun nasıl kullanılacağını bize gösteriyor.

0A7E5C39 931F 4D94 A601 54CBDC498FE3

Oyun konsolu devi Sony’nin patenti, oyuncuların ikincil bir uygulamanın (oyun oynar iken YouTube açmak gibi) nerede görüntüleneceğini ve ne kadar büyük olacağını değiştirmelerine olanak sağlayacaktır. Oyuncular, oynamakta olduğu PlayStation 5 oyunundaki dikkatini dağıtmadan resim içinde resim özelliğinde çalışan uygulamanın hangi köşede nasıl olması gerektiğini kendi değiştirebilecek.

Xbox One’ın Snap özelliği, konsolun genel performansını artırmaya yardımcı olmak için 2017 yılında tartışmalı bir şekilde konsoldan kaldırıldı. Microsoft, yeni nesil Xbox Series X özelliğini geri getirip getirmeyecekleri konusunda yorum yapmadı, ancak oyuncuların arka planda birden fazla oyun açmasına izin verecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler