Cumartesi, Nisan 27, 2024

Pokemon Go’nun Yükselişi Pek Uzun Sürmedi Nintendo Düşüşe Geçti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Pokemon Go çıkmadan önce dünya genelinde tüm web siteleri harıl harıl reklam yaparak oyundaki beklentiyi adeta tavan yaptırdılar. Ardından Pokemon Go çıktığı gün Amerika’da müthiş bir indirme rakamına ulaşarak Nintendo‘nun hisselerini adeta uçurdu. Ancak bu uçuş çok fazla sürmediği gibi, Nintendo tekrardan düşüşe geçti.

Pokemon Go’yu İnsanlar Bırakıyor mu ?

Pek çok yazımızda sizlere söyledik. Pokemon Go dedik, Pokemon Go dedik ancak övüldüğü kadar çıkmadı ne yazık ki. Oyuna girdiğinizde sürekli olarak cihazlarınızı sömüren bir uygulama, ardından internet ve GPS’nin de olması adeta telefon düşmanı bir oyun olarak piyasada yerini aldı. Ekstra olarak oyunu oynarken telefonların da alev alması cabası oldu. Tüm bu olumsuz etkenler varken, insanlar merak edip Pokemon Go‘yu oynamaya devam ettiler.

“O Ne Berbat Bir Savaş Arenasıdır”

Pokemon Go’da 5 levele ulaştığınızda bir GYM‘ye giderek savaşa başlayabiliyorsunuz. İlk etaplarda sizi çok heyecanlandıran bu GYM’lerde savaş arenasına girdiğinizde Pokemonların hiç birisi kendine özel güçlerini kullanmıyor. Sadece sol üst köşede yer alan “kıytırıktan” özel güç alanı yapılmış ve dolunca saçma bir vuruş yapıyor. Örnek vermek gerekirse bir Pikaçu’ya sahipsiniz. Bu pokemonun düz vurması kadar saçma bir oyun stili olabilir mi ? Pokemon Go’da en nefret ettiğimiz ve oyundan soğutan en büyük etmenlerden birisi de dövüş arenasının yetersiz düzeyde tasarlanmış olması diyebilirim.

Pokemon-Go-Dususte
“APK Çıktı, Bir de Hilesini Yapalım”

Oyun çıktıktan bir gün sonra internet genelinde Pokemon Go APK‘sı çıkmış ve herkes oynamaya başlamıştı. Türkiye dahil tüm dünya genelinde oyunu test etmeye başladık ve oyunun inceliklerini öğrendik. Ancak aradan bir hafta geçti, oda ne ? Pokemon Go hilesi çıkmış. Fake GPS atarak tüm dünya genelindeymiş gibi istediği yere ışınlanan kişiler istedikleri Pokemonları topladılar.

Peki nerede bu oyunun zevki ve o kadar övülen yanları ? Adam toplayacağı kadar pokemon topladı, oyunu ağlattı. Sonra hesabını satışa çıkarttı. Nintendo bu konuda bir önlem almadığı için hesapları henüz banlamaya başlamadı. O yüzden kısa süre içerisinde pokemonları biriktiren kişileri mutlaka mercek altına almakta fayda var.

Şimdi Geldik İşin Acı Kısmına: Nintendo Çakılışa Geçti

Şöyle bir Atasözümüz vardır bilirsiniz: “Her inişin bir çıkışı, her çıkışın bir inişi vardır.” Nintendo’nun CEO’su geçtiğimiz günlerde şu sözü paylaştı: “Zengin olmak için bazen 20 yıl beklersin” dedi ve öyle de oldu. Ancak kısa süreli yaptığı vurgundan sonra Pokemon Go hisseleri adeta çakılışa geçti.

Nintendo-hisseleri-pokemon-go-ile-dususe-gecti
Nintendo tarafından açıklanan bilgilere göre yükseliş etkisi kısa süre içerisinde tersine dönerek Cuma günü oyunda müthiş bir düşüş olduğuna dair grafik paylaştı. Değer kaybı olarak 6.4 milyar dolar seviyelerine tırmanan oyun, bugünden sonra da giderek düşecek gibi. Şuanda sadece App Store’da günlük 1 milyon ile 2 milyon dolar arası gelir elde ettiği belirtiliyor. Geliştirici şirket olan Niantic şimdiye kadar 35 milyon dolar kazanç elde ederken, bugünden sonra bu gelirleri mumla arayacak gibi.

Oyunun zaten çok uzun bir süre dünya genelinde tutmayacağını bilen Nintendo, Pokemon‘un filmini çekmeye başladı. Burada biraz da kazan-kazan mantığı yaparak sermayeyi döndürmeyi hedefliyorlar.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler