Salı, Nisan 16, 2024

PowerColor Radeon RX 6700 Modelini Duyurdu! XT Olmayan Seri

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD, sessiz sedasız bir şekilde XT versiyon olmayan Radeon RX 6700 ekran kartını duyurmuştu. Kartın duyurulmasının ardından özel modeller de bir bir olsa da ortaya çıkmaya başladı. En son PowerColor Radeon RX 6700 serisinin duyurulduğunu gördük.

Çok büyük oranda XT serisine benzer olan yeni ekran kartı, teknik açıdan değerlendirildiği zaman ise fark yaratacak şekilde daha düşük özelliklerle geliyor.

PowerColor Radeon RX 6700 Ekran Kartının Tüm Özellikleri

Yeni ekran kartında Navi 22 GPU birimi var. 2304 akış çekirdeğinin olduğu model zaten bu yönüyle performans konusunda biraz daha aşağı bir seviyede karşımıza çıkıyor.

PowerColor Radeon RX 6700 modelinin saat hızları ise biraz daha farklı. Kartın oyun saat hızı 2330 MHz iken, boost saat hızı ise 2495 MHz olarak belirlenmiş. Yeterli gelir mi ya da oyun performansları nasıl olur bunu şu an için söyleyemiyorum.

PowerColor Radeon RX 6700

Referans özelliklerine göre daha iyi bir saat hızı değerinin sunulması ise önemli. Bunun altını çizmiş olalım.

Bellek kapasitesi konusuna gelecek olursak, orada da XT modeline göre bir düşüş var. 10 GB GDDR6 bellek tercihinde bulunulmuş.

PowerColor Radeon RX 6700

Kapasite düşük ama hız yine 16 Gbps seviyesinde ve bellek veri yolu da 160 bit. Tatmin edici, sınıfı için makul diyebileceğimiz değerler.

Oyuncular için yeni bir seçenek olarak gelecek ekran kartının 1440p hedefli bir kart olduğunu ve fiyatının henüz belli olmadığını da belirtelim. Ama XT modeline göre ucuz olacak olması, oyuncuları bu seriye çekebilir. XT modelinden ucuz olacağı kesin.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler