Cumartesi, Nisan 20, 2024

Dünya’nın en hızlısı! PowerColor RX 5700 XT Liquid Devil ekran kartını duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran kartı üreticisi PowerColor, dünyanın en hızlı Navi’si olarak nitelendirdiği yeni ekran kartı Radeon RX 5700 XT Liquid Devil ekran kartını duyurdu. Oldukça etkileyici tasarıma sahip olan yeni ekran kartı, Navi 10 tabanlı GPU’lar arasında şuanda yer alan en yüksek saat hızlarına sahip.

Bu hıza çıkabilmek için de firma özel bir PCB tasarımı kullanmış. Sıvı soğutmalı tasarımdan faydalanacak olan ekran kartı, bazı test kanalları tarafından da incelendi.

19 Kasım’da satışa sunulacak

PowerColor Facebook sayfası üzerinden de paylaşılan ekran kartı, 8GB GDDR6 bellek ile birlikte gelirken, 2560 akış işlemcisine sahip. Saat hızları henüz belli olmasa da, tüm bilgilere 19 Kasım tarihinde erişebileceğiz. Bu yüzden lansman günü geldiğinde kart hakkında daha fazla bilgimiz olacak.

Kartın çalışma prensipleri arasında VRAM ve MOSFET soğutması için özel kapaklı su blokları kullanılıyor. Üst kısmında ise birinci sınıf kalite hissiyatı veren RGB LED’ler ile çevrilmiş. Bu ledleri isterseniz uygulama üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Su bloğunun üzerinde ise PowerColor logosunu gösteren siyah renkli kapak görülüyor.

PowerColor Radeon RX 5700 XT Liquid Devil ekran karti

PowerColor RX 5700 XT Liquid Devil ekran kart GPU’ya doğrudan soğutmayı etkili kılabilmek için nikel kaplamaya sahiptir. Bu sıvı soğutmanın içeride gezerken, nikel tarafından soğuğun emilerek çok hızlı etki etmesini sağlar.

Tech of Tomorrow isimli YouTube kanalı ise bu kartın kutu açılış videosunu yayınlamış:

Kart 16 Pinli güç girişine sahip

PowerColor RX 5700 XT Liquid Devil ekran kartı 16 pinli güç girişine sahip. Ekran konektörleri kısmında ise üç adet DisplayPort ve bir adet HDMI portu ile geliyor. Üzerinde ayrıca Unleash ve OC olmak üzere iki adet BIOS anahtarı bulunuyor. Henüz Türkiye pazarına gelip gelmeyeceği konusunda bilgisi bulunmayan bu model için çok fazla ümitlenmemenizi tavsiye ediyorum.

Kutu içerisinden ise sıvı soğutma bloğunu renklendirmeniz için özel EKWB mavi, sarı ve kırmızı renklerde boyalar çıkıyor. Henüz PowerColor RX 5700 XT Liquid Devil ekran kartının piyasa satış fiyatı konusunda bir bilgi bulunmuyor. Herhangi güncelleme sonrasında yine sizlere bilgi vermeye devam edeceğiz.

PowerColor Radeon RX 5700 XT Liquid Devil ekran karti 004

PowerColor Radeon RX 5700 XT Liquid Devil ekran karti 005

PowerColor Radeon RX 5700 XT Liquid Devil ekran karti 006

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler