Perşembe, Mayıs 2, 2024

Print Screen Tuşunun İşlevi Değişiyor! Alışkanlıklara Veda

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, Windows 11 işletim sisteminin güncellemelerini hızlandırmaya başladı. Sürekli yeni sürümler görüyoruz ve sürekli ufak tefek değişiklikler karşımıza çıkıyor. Firma yine bir güncelleme hazırlığında. Henüz beta olarak yayınlanan güncelleme, firmanın önemli bir kısayol tuşunda değişikliğe gideceğini de ortaya çıkardı. Buna göre Print Screen tuşunun işlevi değişiyor.

Windows 11 KB5025310 sürüm güncellemesinde ortaya çıkan değişikliğe göre artık Print Screen tuşu, doğrudan ekran görüntüsü almayacak.

Yıllardır kullanılan mevcut sistemde, kullanıcılar klavyede yer alan bu tuşa bastıkları zaman direkt olarak görüntüledikleri pencerenin ekran görüntüsünü alabiliyor. Sonradan bu görüntüyü bir görüntüleme aracına yapıştırarak değişiklikler de yapabiliyorsunuz.

Print Screen

Fakat son güncelleme gösteriyor ki artık tuş doğrudan ekran görüntüsü almayacak. Tuşa bastığınız zaman, Windows 11 ekran alıntısı uygulaması açılacak. Görüntüyü nasıl almak istiyorsanız buradan ayarlamalarınızı yapmanız gerekecek.

Yani tuş artık doğrudan ekran görüntüsü almayacak ama bu işlevi yapabileceğiniz aracı açacak. Neyse ki güncelleme sonrasında kullanıcılar eski kullanıma da geri dönüş yapabilecekler. Windows ayarlarından Print Screen tuşunu eski işlevinde kullanmak üzerine ayarlamak da mümkün olacak. En azından şu an için bu ayar kullanıcılara bırakılmış. Güncellemenin beta sürümden çıktıktan sonra farklı bir karar alınır mı bilemiyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler