Çarşamba, Nisan 24, 2024

PS4 Remote Play (Uzaktan Oynatma) İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Herkese selamlar dostlar, ben Eren Piri, bu yazımda şahsen benim çok hoşuma giden bir uygulama olan PS4 Remote Play‘i inceliyorum.

Remote Play Nedir ?

Diyelim ki bir PS4 sahibisiniz fakat PS4’ünüz için HDMI destekli bir monitörünüz ya da televizyonunuz yok, onun yerine hızlı bir internetiniz ve orta seviye bir bilgisayarınız var ; bu durumda Sony‘nin 5.00 güncellemesi ile sunduğu Remote Play özelliği yardımınıza koşuyor. Bu özellik sayesine isterseniz PS4’ünüzden 1 şehir uzakta, isterseniz de 1 oda uzakta olun, PS4’ünüzü bilgisayarınızdan oynayabiliyorsunuz.

Uzaktan Oynatma Özelliğinden Yararlanabilmeniz İçin Gerekenler :

Bağlantı Gereksinimleri :

Sony’nin belirttiğine göre ; İnternetinizin indirme (download) hızınızın 15 mb/ps veya daha üzerinde olması gerekiyor, yükleme (upload) hızınızın ise 5 mb/ps veya daha üstünde olması lazım. Şunu belirteyim, benim internetimin yükleme hızı 4 mb/ps dolaylarında seyrediyor ve ben Remote Play özelliğnden tam anlamıyla yararlanabiliyorum, yani Sony’nin açıkladığı değer tam olarak doğru sayılamaz.

Sistem Gereksinimleri :

Başlıksız 1 3

Tüm bu detaylara ek olarak bu uygulamayı kullanırken DualShock 4’ü (PS4’ün kumandası) bilgisayarınıza kablo ile takmanız gerektiği hatırlatayım.

Bu Uygulamayı Kullanmanız İçin Sırasıyla Yapmanız Gerekenler :

PS4 Üzerinden Yapılması Gerekenler :

  • Remote Play’i etkinleştirmek için : icon settings “Ayarlar” , “Uzaktan Oynatma Bağlantı Ayarları” öğesini seçin ve sonra “Uzaktan Oynatmayı Etkinleştir” onay kutusunu seçmeniz gerekiyor, eğer bu kutu işaretli olmazsa Uzaktan Oynatma etkinleştirelimiyor.

Bilgisayar Üzerinden Yapılması Gerekenler :

  • Öncelikle bilgisayarınıza PS4 Remote Play uygulamasını indirmeniz gerekiyor, uygulamayı indirdikten sonra sizin PS Network Adresiniz ile sisteme giriş yapın, bu sayede konsolunuz ile uygulama eşlenecek ve Uzaktan Oynatma etkinleşmiş olacak. Bunların ardından kendi internet hızınızın durumuna göre çözünürlük ve Çerçeve Hızı (FPS Sınırı) gibi detayları ayarlamanız gerekiyor, işlem bu kadar kolay.

Başlıksız 3

Peki Yaşattığı Deneyim Nasıl ?

Ayarladığınız çözünürlük, internet hızınız gibi faktörlere bağlı olarak yaşattığı deneyim değişecektir dostlarım fakat ben kendi deneyimimi elimden geldiğince sizlere aktarmaya çalışacağım : 

Başlıksız 4

50 mb/ps download ve 4 mb/ps upload hızındaki internetim ile 720p çözünürlükte 60 kare çerçeve hızı limitiyle PS4 sistemimde bulunan bütün oyunları herhangi bir gecikme yaşamadan oynama imkanım oldu, 60FPS destekli oyunlarda da gayet akıcı sonuçlar elde ettim. Görüntü televizyondakine kıyasla biraz daha cansız ve parlaklığı da daha düşük, ayrıca Remote Play özelliğini kullanırken PS4’ün bir takım özelliklerini (ekran kaydı almak – kullanıcı değiştirmek gibi gibi) kullanamıyorsunuz. Bilgisayarınızdaki mikrofonunuzun sesini Remote Play üzerinden oynadığınız oyuna aktarabilmeniz, PS4’deki sesleri bilgisayarınızın ses çıkışından duyabilmeniz de güzel eklentiler olmuş.Başlıksız 7

Tabii ki bir televizyonun yerini tutmuyor fakat televizyon ailemin yanında ve onlar da film izliyorlar, ben de oyunumu odamda onları hiç rahatsız etmeden oynayabiliyorum, en azından bir avantaj olarak görebiliriz.

PS4 Uzaktan Oynatma özelliği tüm oyunları desteklemiyor, yani “ben şu oyunu aldım oynarım” diyemiyorsunuz, bir oyun satın almadan önce kısa bir araştırma yapmakta fayda var ?

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. Pc de remote play ile Fifa oynuyorum mikrofon özelliğini kullanmak istiyorum alt seçeneklerden aktif ediyorum ancak sesimin karşı tarafa gittiğini göremiyorum mikrofon nasıl kullanılır acaba?

  2. Alttaki arkadaşın anlattığı sorunun aynısını ben de yaşıyorum çözümü nedir acaba? .,,(Pc de remote play ile Fifa oynuyorum mikrofon özelliğini kullanmak istiyorum alt seçeneklerden aktif ediyorum ancak sesimin karşı tarafa gittiğini göremiyorum mikrofon nasıl kullanılır acaba?)

  3. Merhaba bir sorum olacak Ps4 Remote Play ilk defa yukledigimde baglanmak icin hesaba giris yapmami istedi yaptim oyun oynadim cikis yaptigimda tekrardan email sifre yaziyorum olmuyor sunucu hatasi veriyor yardimci olursaniz cok sevinirim

  4. ps remote play gerçekten çok kötü. 40 mbps download hızıyla bile doğru düzgün bağlanmıyor. bağlansa bile controller cihazım sürekli gidip geliyor. donuyor ve komutlarımı saniyelerce geç algılıyor. bir pes oynayayım dedim burnumdan geldi gerçekten rezalet.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler