Pazartesi, Temmuz 8, 2024

PS6 Ne Zaman Çıkacak? Tarih Belli mi?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyun konsolları sürekli yenilenmiyor. Yeni modeller arasında genelde uzun yıllar oluyor. Playstation cephesinde de bu geçerli. PS5 çıkalı uzun bir zaman oldu ama hala yeni konsola ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. Haliyle PS6 ne zaman çıkacak sorusunun cevabını da merak ediyoruz. Evet belki resmi bir açıklama yok ama bu konuda sızıntılar da gelmeye başladı.

PS6 Ne Zaman Çıkıyor?

Yeni sızıntı aslında Sony ile Microsoft arasındaki davaya dayanıyor. Mahkeme belgelerinde yer aldığı söylenen bilgilere göre yeni nesil konsolların 2027 yılında piyasaya çıkması bekleniyor.

Zaten belgelerde Sony’nin oyun konsolları için 7 yıllık bir yaşam döngüsünden söz edilmiş durumda. PS5 oyun konsollarının 2020 yılında piyasadaki yerini aldığını düşünecek olursak, aslında sızıntıyı doğrulayan bilgiler olduğunu söyleyebiliriz.

PS6 ne zaman çıkacak

Tabii ki resmi bir açıklama ya da Sony cephesinden yapılmış herhangi bir imalı paylaşım dahi yok. Konsollar gerçekten söylendiği gibi 2027 yılında gelecek olursa, daha uzun bir süre yeni konsol bekleyeceğiz demek.

Fiyat bilgisi, teknik özellikler konusunda neler sunulacağı ve işlemci kısmında hangi firma ile anlaşma yapılacağı gibi konular için de şu an için bir şey söyleyemiyoruz. Bu son sızıntı üzerinden tek söyleyebileceğim, anlaşılan konsollarda nesil değiştirmek için daha uzun yıllar beklemek gerek.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler