Cuma, Mart 29, 2024

Python Artık en Popüler Programlama Dili

Paylaş

silkroad gaminggentr

Programlama dilleri konusunda düzenli aralıklarla paylaşılan araştırma sonuçları var. Bu araştırma sonuçları en çok kullanılan, en popüler olan gibi farklı kategorilerde, hangi programlama dili başı çekiyor ya da geliştiricilerin yönelimi nasıl değişiyor ortaya çıkarıyor. En son Tiobe Software, güncel araştırma sonuçlarını yayınladı.

Buna göre en popüler olan programlama dilinin yıllar sonra Python olduğu belirtildi. Böylece Java ile C dillerinin yıllar süren liderliği son bulmuş oldu.

Python, En Popüler Dil Oldu

Araştırmanın nasıl yapıldığını söyleyerek başlayalım. Araştırma en çok kullanılan dillere göre yapılmıyor. Araştırma Google, Yandex, Amazon, YouTube, Bing gibi platformlarda en çok aranan, araştırılan dillere göre yapılıyor.

Yani Python birinci olsa da en çok kullanılan dil anlamına gelmiyor. En çok araştırılan en popüler programlama dili olduğu anlamına geliyor.

Python
Oranlara baktığımız zaman ise Python dilinin %11.27 gibi bir oranla popülerlik listesinde birinci olduğunu görüyoruz. İkinci sıraya düşen C dili ise %11.16 ile listede yerini alıyor. Yine sıra düşen Java ise listede %10.46 oranla 3.sırada yer almakta.

Alt sıralarda ise sadece PHP için bir değişiklik olduğunu görüyoruz. PHP bir sıra düşerek 9.sıraya gerilemiş durumda.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler