Cuma, Nisan 26, 2024

Qualcomm Snapdragon 845 Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Qualcomm Summit isimli yeni teknolojilerin tanıtıldığı fuarda Qualcomm, 2018’de çıkacak amiral gemisi telefonlar için geliştirdiği yeni işlemcisi olan Snapdragon 845‘i tanıttı.

845, bir önceki model olan Snapdragon 835 gibi 10 nanometre teknolojisi ile üretilecek. Bunun yanında yeni işlemciler teknoloji devi Samsung tarafından üretilecek. Yeni işlemcinin yılın ilk çeyreğinin sonlarına doğru yeni cihazlar ile beraber piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Günümüzde Snapdragon 835‘ten önceki seriler bile bazı bilgisayarlara yetişebilecek kapasitede iken Snapdragon 845‘in de güçlü olmamasını bekleyemezdik. Pek çok amiral gemilerine, onların katillerine ve yeni nesil tabletlerin gücüne güç katacak. Bunun yanında işlemci ARM tabanlı Windows 10 modellerine dahi yeterli gücü sağlayabilecek.

Snapdragon 845 Tanıtıldı!

Snapdragon 845’in Özellikleri

Abisine göre yeni bir mimari yerleştirilmeyen 845, bunun yerine aynı mimarinin geliştirilmiş bir yapısını kullanacak. Qualcomm Summit etkinliğinde yapılan sunuma göre ayrıca işlemcinin tek çekirdek performansında değişimler var. Önceki işlemci olan Snapdragon 835‘de Kyro 280 çekirdeği kullanılıyordu. Yeni nesil işlemci 845’te ise bu çekirdek yerini Kyro 835’e bırakacak, ki bu bence biraz ironik.

845‘te kullanılan X20 LTE modem sayesinde eğer şebeke destekliyorsa indirme hızı 1.2 GHz gibi fahiş değerlere çıkabilecek. Advanced LTE teknolojisinin geldiği son noktaya ulaşabilecek düzeyde olan 845, açık ara farkla 835’den daha yüksek internet hızlarına erişebilecek.

İşlemci aynı zamanda mikro soğutucu bakımından da oldukça güçlü. Firma işlemcinin ısınmayacağını vaat etmese de işlemcinin oyunları “ısınmaya gerek duymadan” oynatabileceğini söylüyor. Oyundan söz açılmışken, işlemci yanında yeni grafik birimi olan Adreno 630’u da getirecek.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler