Salı, Nisan 23, 2024

Qualcomm’dan Bluetooth Kulaklıklar için aptX Lossless Çip!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Snapdragon Sound teknolojisi, bir süredir varlığı olan bir teknoloji, şimdi ise Qualcomm aptX Lossless adlı başka bir etkileyici özelliği ortaya çıkarıyor. Adından da anlaşılacağı gibi, teknoloji, kulaklıklar başta olmak ses teknolojileri için Bluetooth tarafında kayıpsız ve kesintisiz ses deneyimi sunmayı hedefliyor.

AptX Kayıpsız özelliği yalnızca kaliteli ses akışıyla ile ilgili değil, aynı zamanda oldukça akıllı bir teknoloji. 16 bit ve 44,1 kHz sese kadar çıkabiliyor. Normalde 1Mbit/s hızında yayın yapıyor ancak bağlantı iyi değilse veya ses dosyası buna sahip değilse, yalnızca 140 Kbit/sn’ye kadar ölçeklenebiliyor. Aslında, aptX Lossless teknolojisi, şu anda bu tür senaryolarda gösteriyi yürüten aptX Adaptive teknolojisinin bir alternatifi. Mümkün olan en iyi kalite ve performansı elde etmeniz için giriş, çıkış ve RF (Radyo Frekansı) ortamını sürekli olarak izliyor.

AptX Lossless teknolojisine sahip ilk tüketiciye hazır ürünler bu yılın sonlarına doğru piyasaya çıkacak. Belki de TWS kulaklıkların ana dezavantajlarından biri olan akış kalitesi bu teknolojisi sayesinde çözülmüş olacak, Oldukça etkileyici.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler