Perşembe, Nisan 25, 2024

Qualcomm’dan Nintendo Switch Benzeri Oyun Konsolu Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Android Police ve XDA’nın baş editörü Mishaal Rahman’a göre, işlemci devi Qualcomm’un bir Nintendo Switch benzeri, Android işletim sistemine sahip, taşınabilir bir oyun konsolu üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Cihaz, Qualcomm’un işlemcisinden güç alacak ve eğer seri üretime geçerse önümüzdeki sene mağaza raflarında yer edinebilir.

Android Police’in gördüğü görüntülere atıfta bulunan makaleye göre cihazda çıkarılabilir, Joy-Con benzeri kontroller, SD kart yuvası, Android 12 işletim sistemi ve (elbette) 5G bağlantı desteği yer alacak. Ayrıca Rahman tarafından da onaylanan ve 6.000 mAh büyüklüğünde bir batarya olduğu belirtildi.

Fiziksel boyutlar net olmasa da Rahman, ekranın en az 1080p çözünürlüğe sahip 6,65 inç olabileceğini resmi Twitter hesabı üzerinden tweetledi (Switch’in ekranı 6,2 inç ve 720p çözünürlükte çalışıyor).

nintendo switch en cok satan ev konsolu olma yolunda ilerliyor 2
Qualcomm'dan Nintendo Switch Benzeri Oyun Konsolu Geliyor! 3

Başka bir deyişle, cihaz, denetleyicileri ve aktif soğutması olan büyük bir akıllı telefona benziyor olacak, ancak bu kötü bir şey olmayabilir çünkü Nintendo Switch türü de dev bir telefona benziyor. Ama aynı zamanda sadece onun oynayabileceği harika oyunlardan oluşan bir kütüphaneye sahip, ki bu onun en büyük özelliği oluyor.

Retro öykünücülerden Fortnite ve Genshin Impact gibi oyunlara kadar Android’de çalışabilecek pek çok iyi oyun deneyimi varken, Qualcomm, müşterilere bu oyunları Qualcomm Snapdragon’ları ile çalışan akıllı telefonlar ve tabletler yerine ayrı bir cihazda oynamaları için bir neden vermek zorunda kalacak.

Qualcomm SnapDragon 835 islemci 002
Qualcomm'dan Nintendo Switch Benzeri Oyun Konsolu Geliyor! 4

Android Police tarafından yayınlanan makale, Qualcomm’un muhtemelen taşıyıcı perakende mağazalarında ticari olarak bulunmasını istediğini belirtiyor. Ayrıca, cihaz için fiyat hedefinin tam boyutlu bir Switch ile aynı olan 300 dolar fiyat etiketinden satılacağı söyleniyor. Şu anda Qualcomm’un amiral gemisi Snapdragın 888 işlemcisi Realme GT 5G ile akıllı telefonla 430 dolara mal oluyor (ve yalnızca Çin’de satılıyor).

Bununla birlikte, Rahman, kaynağının, ürünün mağaza raflarını görecek bir şeyden çok bir referans tasarıma daha yakın olduğuna inandığını belirtiyor. Qualcomm da dahil olmak üzere çip üreticileri, genellikle diğer üreticilerin kendi SOC’leri veya radyoları etrafında tasarım yapmasına yardımcı olmak için örnek cihazlar üretiyor. Bazen bu referans ürünler, başka şirketler tarafından beyaz etiketleme olarak bilinen farklı markalar altında satılıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler