Cuma, Nisan 26, 2024

Qualcomm’un Mobil Yonga Setlerinden Snapdragon W5 ve W5+ Gen 1 

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yarı iletken çip üreticilerinden Qualcomm, geçtiğimiz günlerde giyilebilir teknolojiler pazarına odaklanan yeni yonga setlerini tanıttı. Snapdragon W5 Gen 1 ve Snapdragon W5+ Gen 1, 4nm işlem sürecinde üretilen ve giyilebilir teknolojileri hedefleyen bir mobil yonga seti ailesi.

Yeni nesil yonga seti ailesi, Snapdragon Wear 4100+ platformu ile kıyaslandığı zaman yüzde 50 oranında daha az güç tüketimi yaparak iki kata kadar performans sağlayacak. Tipik senaryolarda, W5+ önceki nesillere göre yüzde 30 daha az yer kaplayarak yüzde 50’ye kadar daha uzun pil ömrü sağlayabilecek.

snapdragon w5 ve w5
Qualcomm'un Mobil Yonga Setlerinden Snapdragon W5 ve W5+ Gen 1  2

Aynı zamanda Qualcomm, Google’ın giyilebilir cihazlar için geliştirmekte olduğu işletim sistemi WearOS’i yeni yonga setlerine optimize etmek için Google ile yakın işbirliğinde olacaklarını belirtti.

Snapdragon W5 Gen 1 ile W5+ Gen 1 arasındaki farklar ne?

İki yonga setinin arasındaki farklara gelecek olursak, Plus olmayan model de AON Yardımcı İşlemcinin yer almaması bulunuyor. Ekstra güç tasarrufu sağlamayacağından ötüründen giriş seviyesi ve orta segment cihazlarda Snapdragon W5 Gen 1 yonga seti yer alıyor olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler