Perşembe, Nisan 25, 2024

GUNNIR Intel Arc A380 Fiyatı Resmen Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel’in, Çin’e özel olsa da ilk masaüstü ekran kartı olarak tanıtılan Intel Arc A380, tek bir özel model ile gündeme gelmişti. Kullanıcıların ulaşabileceği bu model GUNNIR Intel Arc A380 Photon serisi olmuştu.

GUNNIR imzalı ekran kartı için daha önce özelliklerden de söz ettik. Hatta resmi olmasa da ekran kartının JD üzerinden listelendiğini ve satış sayfasının açıldığını da görmüştük.

Fakat kart JD üzerinden listelenmiş olsa da resmi satış fiyatı bir türlü açıklanmamıştı. Şimdi ise resmi olarak fiyatlar belli oldu. 

GUNNIR Intel Arc A380 Photon, Fiyatıyla Düşündürüyor

Yeni ekran kartını resmi olarak satışa sunan GUNNIR, kart için 1299 RMB yani 192 dolar gibi bir fiyat belirlemiş.

Intel yaptığı açıklamada söz konusu ekran kartı modelinin MSRP fiyatını 1030 RMB yani 150 dolar olarak açıklamıştı.

GUNNIR özel modeli bir tık daha yüksek fiyatla satılacak onu anlamış olduk. Şimdi Çin’de satılan bir ekran kartı için neden fiyat paylaştık diye düşünebilirsiniz.

Bunun nedenini hemen açıklayayım. GUNNIR Intel Arc A380 modeli için açıklanan fiyatlar, Intel’in ekran kartlarının fiyatlandırması noktasında bir ön fikir vermiş olacak.

Intel Arc A380

Şimdilik model Çin’e özel ama yakın zamanda Avrupa pazarına da gelebilir. Ayrıca bu modelin fiyatı, yakın zamanda satışa çıkması beklenen diğer Intel Arc serisi ekran kartlarının fiyatı konusunda da bize bir ön fikir veriyor.

Rakip NVIDIA ve AMD’nin ekran kartları için fiyatların düştüğü bir dönemdeyiz. Görünen o ki Intel’in biraz daha rekabet edecek fiyatlar sunması gerekecek.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler