Cumartesi, Nisan 27, 2024

Qualcomm’un Snapdragon Sight Teknolojisi ile Tanışın!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Qualcomm’un bugün itibariyle tanıttığı Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti, CPU ve GPU için performans ve güç verimliliğinde dikkate değer iyileştirmeler sunuyor. Ancak çipin içerisindeki kamera donanımı da büyük güncellemeler aldı, öyle ki Qualcomm bunun için ayrı bir marka piyasaya sürüyor.

Snapdragon Sight olarak adlandırılan bu teknoloji, artık profesyonellere yönelik çeşitli özelliklerle gelen ISP (Görüntü İşleme Motoru) markası. Bunlar, çok iyileştirilmiş verim sayesinde ortaya çıktı ve sıradan kullanıcılar bile bundan oldukça faydalanabilecek. ISP artık saniyede 3,2 gigapiksel görüntü işlemesi yapabiliyor (Snapdragon 888’de saniyede 2,7 gigapikselden yukarı değildi). Diğer optimizasyonlarla birleştiğinde bu, saniyede 240 12MP fotoğraf çekebileceği anlamına geliyor.

Ancak 12MP bir lens, bir 108MP sensörle eşleştirilirse ISP saniyede 30 kez tam çözünürlüklü fotoğraflar çekebilir veya aynı anda üç kameraya bağlanırsa saniyede 30 çekimde 3x36MP yapabilir. Bu yöntem açıkçası seri çekim moduna oldukça fayda sağlayacak.

snapdragon sight
Qualcomm'un Snapdragon Sight Teknolojisi ile Tanışın! 2

Video kaydı yaparken 64MP çözünürlüğünde fotoğraflar çekilebilecek!

Qualcomm, Görüntü İşleme Motorunu (ISP) kanal başına 14 bit yerine 18-bit çalışacak şekilde yeniden tasarladı. Bu, dinamik aralıkta (4 durak) etkileyici bir gelişme ve daha iyi HDR deneyimi sağlıyor. Yonga seti, profesyonellerin görüntü sensörünü tarafından yakalanan her ons veriyi kullanabilmesi için, düzenleme konusunda sıkıştırılmış 18 bit RAW görüntüyü dışa aktarabiliyor.

Videolarda 4K’ya kadar bokeh efekt!

Snapdragon Sight ile video kaydında da geliştirilmeler yapıldı. Maksimumum çözünürlük 30FPS’de 8K olarak kalıyor, ancak artık HDR kayıtları da destekliyor (hem HDR10 hem de HDR10+) ve aynı anda Elektronik Görüntü Sabitleme desteğini de sunuyor. Ayrıca, kullanıcılar 8K/30 FPS video kaydederken 64MP fotoğraf çekimi yapabilir. Qualcomm aynı zamanda 4K’ya kadar bokeh oluşturmak için ayrı bir motor ekledi.

Gece modunda iyileştirme!

Mega Çoklu Çerçeve Motoru, telefonlardaki gece modlarını iyileştirecek, 6 kareden 30 kareye kadar tek bir görüntüde birleştirme yapılabilecek yani bu beş katlık bir iyileştirme (yeni seri çekim özelliğinin de yardımıyla). Video Süper Çözünürlüğü, özel bir donanım parçası sayesinde dijital yakınlaştırmanın kalitesini artıracak.

Leica ile işbirliği

Qualcomm ayrıca, klasik Leica lenslerinin davranışını, bu lensler tarafından yakalanan görüntülerin görünümünü doğru bir şekilde yeniden yaratan filtreler için taklit eden bir yazılım geliştirmek için Leica ile ortaklık kurdu. Ultra geniş kameralara ayrılmış (görüntünün eğriliğini düzeltme gibi şeyleri işleyen) motor artık renk sapmalarını gidermek için bir filtre de çalıştırıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler