Salı, Nisan 16, 2024

Qualcomm’un Ultrasonik Tarayıcısı Aynı Anda İki Parmak Okuyabiliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İkinci nesil parmak izi okuyucusu orijinalden 17 kat daha büyük!

Qualcomm, ultrasonik ekran parmak izi sensörünün ikinci nesil versiyonunu, 17 kat daha büyük bir sensör sunarak orijinal 3D Sonic Sensör ile ilgili sorunları çözmeyi vaat eden 3D Sonic Max’i duyurdu. 3D Sonic Max, o kadar büyük ki, ek bir kimlik doğrulaması için iki parmak izini aynı anda okuyabilir.

Şirketin birinci nesil ultrasonik parmak izi okuyucusu olan 3D Sonic Sensor, mevcut optik ekran parmak izi okuyucularına göre daha fazla güvenilirlik ve güvenlik sözü vermişti. Samsung Galaxy S10’daki ilk gösterime rağmen, birinci nesil 3D Sonic Sensör, daha küçük sensörün baskıları doğru bir şekilde okumasına neden olan sorunlar, yavaş hızlar ve bazı ekran koruyucu türlerinin neden olduğu göze çarpan bir güvenlik açığı gibi dahili sorunlar Ekim ayında çözüldü.

İkinci nesil sorunları çözecek!

Yeni nesil sensör, ölçü bakımından büyük olduğundan bazı sorunları ortadan kaldıracak gibi görünüyor: eski sensör 4mm X 9mm ebatlarına sahip iken, yeni nesil 3D Sonic Max; 20mm x 30mm ebatlarına sahip ve diğer nesilden 17 kat daha büyük.

Qualcomm’a göre, bu model daha önce yaşanan sorunların çoğunu ortadan kaldırabilecek. Daha büyük sensörler, parmak izi konumlandırmayı çok daha kolaylaştıracaktır.

CNET ile yaptıkları bir röportajda SVP ve Qualcomm’un genel mobil yöneticisi Alex Katouzian, yeni nesil 3D Sonic Max’in, daha büyük tarayıcı boyutları nedeni ile okurken daha net bir parmak izi alarak ekran koruyucu sorunlarından kaçınılması gerektiğini belirtti. Birlikte tarama yapmak için eşzamanlı parmak izi isteme seçeneği de güvenlik seçeneklerinin artırılmasına yardımcı olacağını dile getirdi.

Değişmeyen tek şey hızdır. Katouzian’a göre, parmak izini taramak yeni sensörle eskisensörü aşağı yukarı aynı zamana alacaktır.

Markalar ne zaman kullanmaya başlayacak?

Birinci nesil 3D Sonic sensörünün yarattığı problemlerin ikinci nesil ile çözülüp çözülmeyeceğini görebilmek için yeni 3D Sonic Max sensörünün yavaş yavaş 2020 yılında piyasaya sürülecek olan cihazlarda görmemiz gerekecek.

3D Sonic Max’i hangi şirketlerin cihazlarında kullanacağına dair henüz bir bilgi veya iddia ortalıkta bulunmuyor. Potansiyel bir müşterinin Qualcomm ile anlaşması ilginç olabilir: Erken zamanda başlayan söylentiler, Apple beyciğimizin Qualcomm’un teknolojisini kullanarak gelecek yılki iPhone modellerine birer ekran parmak izi okuyucusu koyacağı iddia ediliyor. Bilgi araştırma yapan MacRumors ekibinden elde edildi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler