Cumartesi, Nisan 27, 2024

Radeon Software Adrenalin 24.1.1 Yayında! Önemli Değişikler!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni bir ekran kartı piyasaya çıktıysa, hemen arkasından yazılım güncellemesi de gelir. Artık bunun yazılı olmayan bir kural olduğunu söyleyebiliriz. Geçtiğimiz hafta NVIDIA ekran kartları için yeni sürücüler yayınlanmıştı. Şimdi ise AMD ekran kartları için yeni sürücü güncellemesi yayınlandı. AMD Radeon Software Adrenalin 24.1.1 sürümü kullanıcılara sunuldu.

Destekli ekran kartlarına sahip olanlar için yeni sürümde dikkat çeken değişiklikler olduğunu söyleyebiliriz. Hemen kategoriler halinde yenilikleri değerlendireceğiz.

AMD Radeon Software Adrenalin 24.1.1 Yenilikleri Neler?

Yeni Destekler ve Yenilikler

  • TEKKEN 8 oyunu için destek eklendi.
  • Like A Dragon Infinite Wealth oyunu için destek eklendi.
  • AMD Radeon RX 7600 XT ekran kartı için destek geldi.
  • AMD AFMF yani akışkan hareketli çerçeveler yayınlandı. DirectX 11 ve 12 destekli oyunlarda, çerçeve oluşturma teknolojisi eklenecek, FPS değerlerinin %97’ye kadar arttırılması sağlandı.
  • AMD Radeon RX 7000 serisi masaüstü GPU birimleri için video oynatma görüntü kalitesini arttıran gelişmiş video yükseltme algoritması kullanıma sunuldu.
  • Ek olarak video iyileştirmeleri için düzenlemeler sunuldu.
  • AMD akıllı teknoloji sekmesi kullanıma sunuldu. Bu sayede AMD destekli sisteminizin güzünü en üst düzeye çıkarmak için yapacağını düzenlemeleri tek bir uygun konumdan erişerek yapabileceksiniz.
  • AMD Assistant kullanıma sunuldu.
  • Donanım hızlandırmalı GPU planlama desteği Windows 11 sürüm 22H2 ve daha yeni sürümleri kapsayacak şekilde RX 7600 GPU birimleri için yeni genişletildi.

AMD Radeon Software Adrenalin 24.1.1

Düzeltilen Sorunlar

AMD Radeon Software Adrenalin 24.1.1 ile yapılan yenilikleri yukarı paylaştık. Şimdi bir de düzeltilen sorunları ele alalım ve kullanıcılar hangi hatalardan kurtulmuş bir değerlendirelim.

  • COD Modern Warfare III oynarken duman efektlerinde yaşanan sorunlar giderildi.
  • Radeon RX 7000 serisi ekran kartları kullanıcılarında sürücü yükseltmeleri sonrasında aralıklı gri ekran sorunu yaşanması durumu giderildi.
  • Radeon RX 5600 XT ekran kartlarında Starfield oynanırken siyah dokularda yaşanan titreme sorunu giderildi.
  • Warframe oynarken yaşanan takılma sorunu giderildi.
  • DirectML iş yüklerinde yaşanan performans düşüşü sorunları giderildi.
  • Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemlerinde yaşanan kurulum hatası sorunu giderildi.

AMD Radeon Software Adrenalin 24.1.1

AMD Radeon Software Adrenalin 24.1.1 güncellemesi ile gelen tüm düzenlemeler bunlar. AMD özellikle AFMF teknolojisiyle ses getirecek gibi. Tabii ki burada son kullanıcı testlerini de beklemek gerekecek.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

26 YORUMLAR

  1. yeni güncelleme RX 6700xt kartımda sorun çıkardı oyun ekranında 300_400 FPS iken oyuna giriyorum 40 FPS oluyor her türlü ayarı denedim olmayınca 23.12.1 sürüme geri döndüm şuan sorun yok.

  2. rx6600xt kartımla pubg, fortnite, rdr2 ve dirt5 denedim. hepsinde çok ciddi fps artışları yaşadım. özellikle az fps alıyor diye özellil kısmak zorunda kaldığım oyunlarda her şeyi full yaparak 2 katına yakın fps değerleri almaya başladım. özellikle pubg steam de her şey full iken 100-110 fps alırken 200 lü değerleri sık sık gördüm. bir problem de yaşamadım

    • Ben bu sürümü rx 6750xt için yükledim.Lakin her oyunda fps drop sürümü yaşadım.Gittim bir önceki sürüme düşürdüm şimdi daha stabilize.

  3. Bende de 6700xt var. Tarkov da afmf kullandığımda fps yüksek gözükse de ekrana yansıyan akıcılık aynı değil. Yani 144 fps alıyorsam sanki 80fps ile oynuyormuşum gibi duruyor. Ayrıca v sync da kapalıydı. Ekstra olarak ekranımda ışık dalgalanması oluyor. Kısacaı daha halen bu kadar zaman geçmesine rağmen oturmamış bir sistem. Bazı oyunlarda düzgün çalışsa da bazı oyunlarda çalışmamakta. Genelleme dx11-12 yapmanın bir zararı olsa gerek.

  4. arkadaşlar size bir soru sorabilirmiyim rx 6600 ekran kartım normalde av1 destekliyor ama adrenalin editionda sadece avc ve hevc var sizce amd bilerek mi getirmedi yoksa ilerleyen güncellemede sizce av1i getirirlermi

  5. av1 için soran arkadaşa yazıyorum, rx 6600de av1 decode yani oynatma desteği var, encode yani yazma desteği yok. Dolayısıyla gpu kullanarak av1 video ekran kaydı alamazsın. Bunun için rx 7000 veya rtx 4000 serisi bir ekran kartına ihtiyacın var. Ama adrenalin programında hevc olması büyük bir artı, hevc kullanınız yeterlidir, amd, hevc kısmında nvidia ile kafa kafayadır.

  6. yeni güncelleme ile alakası yok ama söylemek istedim rx 6700 ekran kartımda alt tab da iken Chrome açınca veya chrome üzerinde YouTube gibi siteleri açınca ekranda hızlı git geller oluşuyor sürekli

  7. Benim rx 6800m ekran kartım var.cod warzone oynuyorum.oynadığım oyunda afmf amd driver programında gözükmüyor desteklemediği için mi gözükmüyor yoksa sorun mu var

  8. RX 5500 XT için hangi sürücü daha iyi arkadaşlar sürüm öneriniz var mı? 24.1.1’de sanki anlık drop ve düşük fps sorunu var gibi pek beğenmedim bu sürücüyü.

  9. beyler rx 580 8gb driver surumu olarak 23.7.2 kullanıyorum sorun yok ama guncel drıverlar arasından sorunsuz olan baska bır surum varmı kullanlarlar varsa bı gerı donus yapabılırmı surumu guncellemem gerekıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler