Cuma, Nisan 26, 2024

Razer BlackShark V2 PRO 2023 Oyuncu Kulaklık İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyuncu kulaklıkları konusunda kendisini kanıtlamış markalardan biri olan Razer, bu hafta yeniden inceleme masamızın konuğu oluyor. İnceleme köşemize konuk olacak model ise mikrofonuyla bir hayli iddialı olan Razer BlackShark V2 PRO 2023 serisi.

Tasarımı ile Razer’ın alışkın olduğumuz tasarım dilini sunmaya devam eden serinin nasıl özellikleri var ve öne çıkan noktaları neler bakalım.

Razer BlackShark V2 PRO 2023 Tasarımı Nasıl?

Her zaman olduğu gibi tasarımla işe başlayacağım. Oyuncu kulaklıklarında tasarımı çok yönlü olarak değerlendirmek gerekiyor. Tasarım, uzun oyun süreleri boyunca kulağı rahat ettirecek şekilde ergonomik ve aynı zamanda göze hoş gelecek şekilde de çekici olmalı.

Bu iki kriter üzerinden değerlendirecek olursak Razer BlackShark V2 PRO 2023’ün hem avantajlı yönleri var hem de eksik kalan yönleri var.

Genel hatlarıyla tasarıma baktığımız zaman aslında aynı isme sahip 2020 model kulaklıkla çok benzer bir tasarım kullanıldığını görüyoruz. Geniş kulaklık başlıkları, kulaklık başlarına kadar uzanan ince metal destek ayakları ve Razer logosunun öne çıktığı deri malzeme ile kaplı olan üst kafa bandı.

Razer BlackShark V2 PRO 2023

Kulaklık Başları ve Yastıklar

Kulaklık başlarında yine sert plastik malzeme kullanılmış. Hem yan kısımlarda hem de kontrol butonlarında sert plastik malzemenin öne çıktığını görüyoruz.

Bunun dışında kulaklık yastıklarında ise yine kumaş malzeme tercihi yapılmış. Hava alan kumaş pedler oldukça konforlu. İç malzemede yer alan hafızalı köpük, kolayca şekil alabiliyor ve eski haline dönüyor. Konfor açısından düşündüğünüz zaman kulak yastıklarının bir hayli ergonomik ve konforlu olduğunu söyleyebiliriz.

Razer BlackShark V2 PRO 2023 8

Kulaklık yastıklarının çıkarılabilir olması da yine güzel bir artı. Sadece kutudan tek seçenek olarak kumaş yastıkların çıkması dikkat çekiyor. Belki bu seviyede bir kulaklık için deri kulaklık yastıklarının olmasını da bekleyebilirdik. Bunu bir eksi puan olarak değerlendirebiliriz.

Razer BlackShark V2 PRO 2023 5

Kafa Bandı ve Kaydırıcı Kısmı

Çelik takviyeli bir malzeme kullanan Razer BlackShark V2 PRO 2023, gerek kafa bandı kısmında gerekse de boy ayarlaması yapılan kaydırıcı kısımlarında malzeme kalitesini hissettiriyor.

Kafa bandının üst kısmında yine Razer yazısını görüyoruz. Deri olan bu kısmın alt bölümünde ise kumaş kullanılmış. Kullanılan kumaş malzemenin hava alıyor olması ve yumuşak bir malzeme olması, uzun kullanımlarda da başınızın rahat etmesini sağlıyor.

Razer BlackShark V2 PRO 2023 9

Esneklik testi yaptığımız zaman, kulaklığın malzeme kalitesinin de güven verdiğini net olarak görüyoruz. Burada her kafa tipine uygun olarak kulaklığın bir esneklik sunabildiğini anlıyoruz. Esneklik kapasitesinin yüksek olması sayesinde kırılacakmış hissinin ortadan kaldırıldığını da görüyoruz.

Burada da eksi bir noktamız var. O da kulaklık başlarının dönmüyor olması. Kulaklığı kullanmadığınız ve boynunuza aldığınız zamanlar, kulaklık başlıklarını çeviremediğiniz için çok da rahat edemiyorsunuz. Tasarım konusunda eksi vereceğimiz noktalardan birisi de burası olacak.

Razer BlackShark V2 PRO 2023 8

İç Tasarım Nasıl?

Kulaklık testlerinde sık sık iç tasarım yapısından da söz ediyoruz. Razer BlackShark V2 PRO 2023 modeli için de iç tasarım yapısına bir göz attık. Kulaklık başlarının iç tasarım yapısına göz atmak için koruyucu kapakları sökmeniz yeterli oluyor.

Burada bir tarafta devre kartı ve kontroller için butonların bağlantıları yer alırken, diğer tarafta ise pilin konumlandırıldığını görüyoruz. Her iki kulaklık başının da iç kısmında düzenli bir yerleşim olduğunu söylemek lazım. Bu açıdan bakacak olursak iç tasarımın başarılı ve düzenli olduğunu söyleyebiliriz.

Razer BlackShark V2 PRO 2023 3 Razer BlackShark V2 PRO 2023 4 Razer BlackShark V2 PRO 2023 13

Tasarımda Dikkat Çeken Diğer Noktalar

  • Aydınlatma: Yok
  • Ağırlık: 320 gr
  • İç Kulaklık Çapı: 62 mm X 42 mm

Razer BlackShark V2 PRO 2023 Teknik Özellikleri

Tasarım bölümünde paylaştığımız özellikler bir tarafa şimdi de yeni model için teknik özellikleri bir değerlendirmeye alalım.

Teknik açıdan Razer BlackShark V2 PRO 2023 modeli yine oldukça iddialı. Eski modele göre bu kez özellikle mikrofon kısmında önemli değişiklikler var. Razer’ın bu konuda bir hayli iddialı olduğunu belirtelim. Mikrofon kısmına geçeceğiz ama öncesinde bir sürücülerden söz edelim.

Razer BlackShark V2 PRO 2023 6

Seride yer alan sürücüler daha önce de gördüğümüz Razer TriForce Titanium 50 mm sürücüler. Titanyum kaplamalı özel diyaframlara sahip olan sürücüler, yüksek, orta ve düşük ses seviyeleri için ayrı ayrı ayarlamalar yapılmasını sağlıyor. Sürücünün 3 parça olarak değerlendirilmesiyle beraber çok daha net bir ses elde etmek mümkün hale getirilmiş. Açıkçası yaptığımız testlerde de bass ve tiz dengesinin gayet başarılı olduğunu gördük. 50 mm sürücülerin kalitesi bu noktada net olarak öne çıkıyor.

İddialı sürücüleriyle beraber Razer BlackShark V2 PRO 2023, THX uzaysal ses desteğini de sunuyor. Gelişmiş 7.1 surround ses, haliyle oyunlarda büyük bir avantaj elde etmenize de olanak sağlamakta.

Pil ve Bağlantı Durumları

Bağlantı konusunda da diğer Razer kulaklıklarda olduğu gibi farklı avantajlar sunan yeni seri Razer HyperSpeed teknolojisini destekliyor. Hem 2.4 GHz üzerinden hem de Bluetooth 5.2 üzerinden kablosuz bir şekilde bağlantı kurabiliyorsunuz.

Kullandığınız teknoloji göre değişmekle beraber kulaklık 70 saate kadar kullanım ömrü de sunabiliyor. Tek şarj ile 70 saate kadar kullanım sunulması, önemli bir artı diyebiliriz. Razer birçok modelinde benzer sonuçları ortaya koyuyor. Tabii ki burada kullanımın da etkili olduğunu belirtelim. Sürekli maksimum seslerde kullanım yapıldığı zaman, süre biraz daha düşebilir. Ayrıca kulaklıkta USB Type C şarj imkanı sunulduğunu da eklemiş olalım. Type-C şarj ile 15 dakikalık şarjda 6 saatlik kullanım elde edebiliyorsunuz.

Razer BlackShark V2 PRO 2023 5 1

Mikrofon Özellikleri

Razer BlackShark V2 PRO 2023 modelinin öne çıkan özellikleri arasında mikrofonun ayrı bir yeri var. Süper geniş bant mikrofon, profesyonel düzeyde ses kalitesi sunması adına tasarlanmış.

Kristal netliğinde ses sunabileceği belirtilen mikrofonun, aktif gürültü engelleme gibi artıları var. Video incelememizde de görebileceğiniz gibi mikrofon, arka plan gürültülerini engelleme konusunda oldukça başarılı.

Sunulan yazılım üzerinden mikrofona ilişkin tüm ayarlamaları da yapabiliyorsunuz. Ses netleme seviyeleri, gürültüleri bastırma seviyeleri gibi tüm ayarları Razer tarafından sunulan yazılım üzerinden düzenlemenize izin verilmiş. Unutmadan mikrofonun tak çıkar özellikli olduğunu da ekleyelim.

Razer BlackShark V2 PRO 2023 11

Teknik Özellikler Detay

  • Frekans Tepkisi: 12 Hz – 28 kHz
  • İç Direnç Değeri: 32 Ω
  • Duyarlılık: HATS ile 100 dBSPL / mW @ 1 kHz
  • Sürücü: 50mm Razer TriForce Titanyum
  • Mikrofon: Süper Geniş Bant çıkarılabilir mikrofon
  • Mikrofon Frekans Yanıtı: 100 Hz – 10 kHz
  • Mikrofon Hassasiyeti: -42 ± 3 dBV / PA, 1 kHz
  • Uyumluluk: PC (Tip A 2,4 GHz, Bluetooth 5.2), PlayStation (Tip A 2,4 GHz) Mobil Cihazlar (Tip A veya Bluetooth 5.2’yi Destekleyen) Android ve iOS

Sonuç ve Değerlendirme

Ses kalitesi, mikrofon kalitesi ve malzeme kalitesi düşünüldüğü zaman Razer BlackShark V2 PRO 2023, yine iddialı Razer kulaklıkları arasında yerini alıyor. Fakat burada fiyat dengesini de unutmamak gerekiyor. Kulaklık fiyat dengesi açısından eleştiri alabilir. Onun dışında tercih edilebilir bir model.

Artıları

  • Mikrofon kalitesi oldukça iddialı. Yazılım desteğiyle beraber bir hayli öne çıkıyor.
  • 50 mm Razer sürücüler net ses verilmesi konusunda başarılı.
  • Kulaklık başlarında kullanılan hafızalı köpük malzeme, bir hayli konforlu.

Eksileri

  • Yüksek fiyat kesinlikle eksi bir yön olarak yazılabilir. Ama tabii ki burada dövir kurunun etkisi olduğunu da unutmamak gerekiyor.
  • Kutudan sadece kumaş kulaklık pedleri çıkıyor. Yanında deri kulaklık pedlerinin çıkmasını da beklerdik.
  • Kulaklık başlarını düz konuma getiremiyorsunuz. Kullanmadığınız durumlarda kulaklığı boynunuzda taşımak isterseniz, rahatsız edici bir duruş oluyor.
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler